woensdag, september 23, 2009

Publicaties tot en met 22 juli

17 juli

Spits
Jongerenwerk. Kop: ‘Jongerenproject Baarsjes mislukt’. Een project om jongeren uit stadsdeel de Baarsjes aan een zomerbaantje in de kassen van Aalsmeer te helpen, is mislukt
Telegraaf
Jongerenwerk. Kop: ‘Jeugd wil geen werk in kassen’. Een project om jongeren uit stadsdeel de Baarsjes aan een zomerbaantje in de kassen van Aalsmeer te helpen, is mislukt.
RTVNH
Jongerenwerk. Kop:’Vakantieproject De Baarsjes mislukt’. Een project in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes om hangjongeren aan een vakantiebaan te helpen, is totaal mislukt
Parool
Onderwijs. Kop: ‘Basisscholen lopen achterstand in’. Basisscholen in De Baarsjes verbeteren voor het derde achtereenvolgende jaar hun Cito-scores.Reformatorisch Dagblad
Welzijn. Kop: ‘Slechtziende verkoopt sprekende wekker en geluidsmemory’. Aan de Hoofdweg in de multiculturele Amsterdamse wijk de Baarsjes bevindt zich het pand waarin stichting Beleyes is gehuisvest. Slechtzienden runnen de zaak. „Je moet van je zwakke punt je sterke punt maken.”

18 juli

Telegraaf
Politiek. Kop: ‘Tip’. Weet u, ik wil de Partij van de Arbeid ook weer niet helemáál laten verdwijnen, maar dat ene korte bericht over een project in de Amsterdamse wijk De Baarsjes, waarmee dertig lastige jongeren aan een vakantiebaan in de Aalsmeerse kassen moesten worden geholpen vertelt in al zijn simpelheid het hele verhaal van jullie teloorgang.
Parool

EZ. Kop:’Baarsjes wil betere ‘Jan Eef’. De Baarsjes overweegt winkelpanden in de Jan Evertsenstraat op te kopen.

19 juli

AT5
EZ. Kop: ’Baarsjes wil de 'Jan Eef' aanpakken’. De Baarsjes overweegt winkelpanden in de Jan Evertsenstraat op te kopen.Webregio.nlEZ. Kop: ‘Baarsjes wil Jan Evertsen kopen’. Stadsdeel De Baarsjes overweegt winkelpanden in de Jan Evertsenstraat op te kopen.

20 juli

Amsterdam Centraal

Verkeer. Kop: ‘Schildpaddrempels’. Een kleine twee jaar geleden zijn er op de Hoofdweg nabij de kruising met de Arubastraat (De Baarsjes) verkeersdrempels gelegd. Men kan echter met gemak met hoge snelheid over die drempels rijden. Het Stadsdeel wil echter volhouden dat de verkeersveiligheid echt toegenomen is.

21 juli

De Pers

Werkgelegenheid. Kop: ‘Gastarbeiders van de gastarbeiders Communisten en Turken’. Turkse Bulgaren. Geen groep nieuwelingen die zo snel groeit in Nederland. Ze spreken geen woord Nederlands: Bulgaarse mannen bij de Ayasofya Moskee in de Amsterdamse wijk De Baarsjes.

22 juli

Echo
Onderwijs/welzijn. Kop: ‘Taalscholing’. Het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) gaat meer taalscholing aan huis geven aan allochtone vrouwen in De Baarsjes.

Westermoskee. Kop: ‘Heropening zaak Westermoskee’. De Raad van State moet een inwoner van Amsterdam opnieuw de kans geven om zijn bezwaren tegen de bouw van de Westermoskee en woningen aan de Baarsjesweg te laten behandelen door de Amsterdamse rechtbank.
Onderwijs. Kop: ‘Cito-scores weer vooruit’. Basisscholen in De Baarsjes hebben voor het derde achtereenvolgende jaar de Cito-scores verbeterd.
Milieu/verkeer. Kop: ‘Autovrije dag: oproep ideeën’. Op zondag 20 september verandert het Surinameplein tijdens de autovrije dag in een ‘knooppunt van ontmoeting.
Welzijn. Kop: ‘Akros’. Maatschappelijke Participatie in stadsdeel De Baarsjes wordt met ingang van 1 januari 2010 voor een periode van vier jaar definitief gegund aan Akros.
Amsterdams Stadsblad
Onderwijs. Kop:’Leerlingen scoren beter’. Basisscholen in De Baarsjes verbeteren voor het derde achtereenvolgende jaar de CITO-scores.
Onderwijs/Welzijn. Kop:’Vrouwen krijgen taalles van buurvrouw’. Het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) gaat meer taalscholing aan huis aan allochtone vrouwen in De Baarsjes geven. Parkeren. Kop:’Helft bewoners eens met parkeerplannen’. Meer dan de helft van de bewoners rond de Willem de Zwijgerlaan en Admiralengracht staat positief ten opzichte van ondergronds parkeergarages.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?