woensdag, september 23, 2009

Publicaties tot en met 19 augustus

14 augustus

Parool
Onderwijs. Kop: ‘Weer kinderen tellen in strijd tegen verzuim’. Actie aan begin schooljaar.SpitsOnderwijs. Kop: ‘Neuzen’. Bureau leerplicht gaat neuzen tellen aan begin schooljaar.

15 augustus

Parool
Onderwijs. Kop: ‘As Siddieq sluit andere culturen uit.’ Orthodoxe islamitische scholen bieden geen enkele ruimte aan andere culturen en geloven. Zij werken de integratie tegen. Niet-moslimleraren op deze scholen worden vriendelijk, met alle egards, maar niet als volwaardige collega's behandeld. Dit stelt onderwijzeres Hennie Metsemakers, die een jaar gewerkt heeft bij de As Siddieqschool, nadat deze twee van de drie gesloten scholen van Siba (Stichting Islamitische Basisscholen Amsterdam) had overgenomen.

17 augustus

Parool
Onderwijs. Kop: ‘Ten Minste vijftig euro boete bij luxeverzuim.’ Bureau Leerplicht heeft de indruk dat vanmorgen minder kinderen spijbelden dan vorig jaar.
Onderwijs. Kop: ‘Ascher: As Siddieq zo nodig sluiten.’ De As Siddieqschool moet dicht als die integratie tegenwerkt, vindt PvdA-wethouder Lodewijk Asscher. Hij reageert op een brief van een ex-onderwijzeres van de school in Het Parool over de praktijken op school. Volgens haar wordt geen ruimte geboden aan andere culturen dan de islamitische.
Elsevier
Onderwijs. Kop: ‘Wethouder wil moslimschool ‘mogelijk sluiten.’ De Amsterdamse As Siddieqschool moet sluiten als de school integratie tegengewerkt. PvdA-wethouder Lodewijk Asscher zegt 'geschokt' te zijn door de aantijgingen van een oud-lerares, die zegt dat de school geen enkele ruimte geeft aan andere culturen en geloven.

18 augustus

Trouw
Onderwijs. Kop: ‘Te lang op vakantie mag echt niet meer.’ Artikel over luxe schoolverzuim-actie van Bureau Leerplicht.
Metro
Onderwijs. Kop: ‘As Siddieqschool weer in opspraak.’ De orthodox islamitische basisschool As Siddieq vormt kin deren tot onverdraagzame, eenkennige en haatdragende mensen, volgens oud-lerares Hennie Metsemakers. Wethouder Asscher reageert geschokt en wil een gesprek met het schoolbestuur, maar de school verwerpt de kritiek.
Parool
Openbare Ruimte. Kop: ‘Bestuurders zien idee van Raad niet zitten.’ Het stadsbestuur negeert de vraag van de gemeenteraad naar een strenge, eenduidige aanpak van graffiti op straat. (Beleid in Oud-West, Westerpark en De Baarsjes).

19 augustus

Parool
Onderwijs. Kop: ‘Advies bij keuze voor basisschool.’ De Baarsjes begint vandaag het schoolkeuzespreekuur voor basisscholen.
Amsterdams Stadsblad
Wonen. Kop: ‘Start verkoop van De Wending.’ Op zaterdag 22 augustus informatiemiddag in Het Sieraad, verkoop start 27 augustus.
Autovrije zondag. Kop: ‘Loop West. Vier kilometer door vier stadsdelen die stadsdeel West gaan vormen. Op 20 september.
Echo
Wonen. Kop: ‘Nieuwbouw De Wending.’Onderwijs: ‘Neuzen tellen op basisscholen.’ Bureau Leerplicht telt leerlingen op alle basisscholen De Baarsjes.’


Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?