woensdag, juli 15, 2009

Publicaties tot en met 9 juli

3 juli

Nieuws uit Amsterdam

Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘Reageer op reactie. Bestuur West moet de wijk in’. De wethouders van het nieuwe stadsdeel West moeten niet op het stadsdeelkantoor blijven zitten, maar moeten de wijk in en aanspreekbaar zijn voor bewoners

4 juli

Nieuws uit Amsterdam

Milieu/Leefomgeving. Kop: ‘De Baarsjes: Nog geen groene daken’. D66 wil dat Stadsdeel De Baarsjes stimuleert dat mensen gras, mos of vetkruid op hun dak laten groeien.
Trouw
Milieu/Leefomgeving. Kop: ‘Met een schone auto eerder een parkeerplek in Amsterdam’. Vanaf oktober start een proefproject in stadsdelen de Baarsjes en Westerpark.

5 juli

Multiculti. Blog.nl
Integratie. Kop: ‘Geen radicalisering maar muzikalisering bij Aslan’. Bij Aslan Muziekcentrum in De Baarsjes in Amsterdam klinkt muziek uit alle windstreken

7 juli

Telegraaf
Parkeren. Kop: ‘Garagehouders dupe parkeerbeleid PCH’. Garagehouders in stadsdeel de Baarsjes zijn het zat! Ondanks dat zij speciale parkeervergunningen hebben voor auto's die bij hen voor reparatie staan, deelt PCH Parkeerservices regelmatig boetes uit.
Metro
Wijkaanpak. Kop: ‘Van der Laan op werkbezoek in West’. Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan de stadsdelen Bos en Lommer en de Baarsjes.
Milieu/Leefomgeving. Kop: ‘Milieubewust parkeren’. Ondanks kritiek toch proef met milieuparkeervergunningen.
Parool
Wijkaanpak. Kop: ‘Blij met Baarsjes, ex-probleemwijk’. In De Baarsjes en Bos en Lommer kwam wijkenminister Eberhard van der Laan gisteren de wijkaanpak inspecteren. 'Hier is het allemaal begonnen.'
Dienstverlening. Kop: ‘ Blij met Burgerzaken, niet met parkeerdienst’. Bewoners van De Baarsjes zijn blij met de extra openingstijden van de afdeling Burgerzaken.
RTVNH
Wijkaanpak. Kop: ‘Minister bezocht Vogelaarwijken’. Minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie was maandag de hele middag op bezoek in Bos en Lommer en De Baarsjes
Multiculti. Blog.nl

Wijkaanpak. Kop: ‘Van der Laan op werkbezoek in Amsterdam-west’. Minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan de Amsterdamse stadsdelen Bos en Lommer en de Baarsjes.

8 juli

AT5
Milieu/Leefomgeving. Kop: ‘Eerder vergunning voor schone auto’. Eigenaren van milieuvriendelijke auto's in Westerpark en De Baarsjes krijgen voorrang bij het uitgeven van een parkeervergunning.
Amsterdams Stadsblad
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: 'West: dicht bij burger blijven'. ‘De korte lijnen behouden.’ Dat is het motto waarmee de vier stadsdelen Westerpark, Oud-West, De Baarsjes en Bos en Lommer aan de slag gaan.
Leefomgeving. Kop: 'VROM: Slotervaart herstelt'. In Slotervaart is de leefbaarheid vooruit gegaan in drie buurten, stelt de barometer van het ministerie van VROM. Ook in andere buurten is vooruitgang geboekt, zoals in de Kolenkit-buurt en delen van De Baarsjes.
Wijkaanpak. Kop: 'Minister Van der Laan bezoekt De Baarsjes'. De minister voor Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan bezocht maandag De Baarsjes.
Echo

Wijkaanpak. Kop: 'Van der Laan bezoekt West. De Baarsjes en Bos en Lommer kregen afgelopen maandag hoog bezoek. Eberhard van der Laan, minister voor Wonen, Wijken en Integratie, liet zich rondleiden door de stadsdelen.
Leefomgeving. Kop: 'Parkeerplaatsen weg'. Honderd plaatsen van de Mercatorpleingarage zullen worden bestemd voor parkeervergunninghouders. Dat heeft de stadsdeelraad besloten.
Kunst. Kop: ‘Wolvis en Groeibehang’. In de MLB Galerie, Witte de Withstraat 32A-bg, is afgelopen vrijdag de tentoonstelling Wolvis en Groeibehang geopend van kunstenaar Roel Endendijk.
Jongeren. Kop: 'IJsberg in De Baarsjes'. Tijdens de DubbelFris LenteSpelen eerder dit jaar konden deelnemers ijs voor hun hele school winnen met een skelterrace.
Welzijn. Kop: 'Cursus geld en opvoeden'. Voor ouders met kinderen vanaf 6 jaar is er een gratis cursus over geld en opvoeden.
Parool

Welzijn. Kop: 'Cursus over omgaan met kinderen en geld '. Ouders met kinderen boven de zes jaar kunnen gratis een cursus volgen over 'kinderen en geld' van de organisatie Raster.

9 juli

Zwolse Courant en Veluws Dagblad
Jongeren. Kop:'Vakantiekamp: wapen tegen segregatie'. 1001 Nacht is een antwoord op de gebeurtenissen rond de moord op Theo van Gogh in de herfst van 2004, maar het idee ontstond in het voorjaar van 2003.De stichting wordt financieel ondersteund door stadsdeel Oud West, stadsdeel de Baarsjes, welzijnsorganisatie Combiwel en bijdragen van particulieren en een aantal bedrijven.

blik op nieuws.nl
Werk en inkomen. Kop: ‘Illegaal werk in risicosectoren verder gedaald’. De Arbeidsinspectie heeft in 2008 weer minder illegale arbeid geconstateerd. In de detailhandel voor niet-westerse producten was er iets mis bij 16 procent van de inspecties. In stadsdeel de Baarsjes in Amsterdam lag dit percentage slechts op 5 procent. In De Baarsjes hadden de inspecteurs vooraf informatie uitgedeeld aan ondernemers.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?