woensdag, juli 15, 2009

Publicaties tot en met 24 juni

19 juni

Parool
Cultuur. Kop: ‘Dode dichters op het Mercatorplein’. Tijdens ‘een literaire karaoke’, aanstaande zaterdag in bibliotheek Mercatorplein, kan eenieder zijn favoriete gedicht van een dode dichter voordragen.

20 juni

Parool
Kunst. Kop: ‘Beschutting tegen crisis bij Chassé’. Under my umbrella heet dit project bij de Chassékerk van Creatief Initiatief, een jonge organisatie voor kunstprojecten.

Leefomgeving. Kop: ‘Hangjongeren of hondendrollen?’. ‘Wat vindt u het vervelendste probleem bij u in de buurt?’ Vanaf maandag gaat een enquêteur de straat op in De Baarsjes om het de bewoners te vragen.

21 juni

Nieuws uit Amsterdam
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Fusie stadsdelen soepel van start’. Op politiek niveau gaat de stadsdeelfusie soepel van start, zo blijkt uit een enquête van Nieuws uit Amsterdam onder 146 (deel-) raadsleden. Shanta Singh (D66, De Baarsjes) zegt dat er wel veel kandidaten zullen komen voor het lijsttrekkerschap in het gefuseerde stadsdeel. Zelf is ze ook kandidaat.

23 juni

Parool
Handhaving. Kop: ‘Bakfietsdief valt op en wordt aangehouden’. Een 22-jarige man viel zaterdagmiddag op de Admiralengracht nogal op doordat hij met een bakfiets liep te slepen die nog op slot zat

24 juni

Metro
Wonen. Kop: ‘Starten doe je in De Baarsjes’. Ongeveer de helft van de nieuwe huurders in Amsterdam is starter, blijkt uit cijfers van de Amsterdamse federatie van Woningcorporaties (AFWC). In stadsdeel De Baarsjes is 69 procent van de nieuwe huurders starter, waarmee dit stadsdeel het best scoort.
Amsterdams Stadsblad
Leefomgeving. Kop: ‘Onderzoek naar grootste ergernissen’. Wat vinden Baarsjesbewoners het vervelendste in hun buurt?
Handhaving/Veiligheid. Kop: ‘Verdachte steekpartij aangehouden’. De politie heeft op 17 juni een 17-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met een steekpartij in de Jan Evertsenstraat . Werk en inkomen. Kop: ‘Markt voor mensen met weinig geld’. Op het Columbusbusplein wordt donderdag van 11.00 tot 15.00 uur een Budgetmarkt gehouden.
Parool
Werk en inkomen. Kop: ‘Budgetmarkt Columbusplein’. Morgen wordt er van 11.00 tot 15.00 uur een budgetmarkt gehouden op het Columbusplein. Deze markt is bedoeld als steun voor Amsterdammers die van weinig geld moeten rondkomen.

Echo
Vrije tijd/recreatie. Kop: ‘Feest in Rembrandtpark’. Het Rembrandtpark was zaterdag 20 juni het toneel van het jaarlijks Rembrandtparkfestival. Bewoners uit Slotervaart en De Baarsjes stelden het programma samen onder begeleiding van Stichting Eigenwijks.
Vrije tijd/recreatie. Kop: ‘Kijkstrijd’’. Op 27 en 28 juni vindt de Kijkstrijd plaats op verschillende plekken in De Baarsjes. Bij het spelletje - bekend van vroeger - kijk je elkaar recht in de ogen aan.
Cultuur/jongeren. Kop: ‘Wij zijn De Baarsjes’. Onlangs nam Ab Cherribi, portefeuillehouder Kunst & Cultuur, een kijkje bij 'Wij zijn De Baarsjes!'.
Jongeren. Kop: ‘Lentespelen wederom succes’. De Dubbelfrisss Lentespelen bereikte zaterdag zijn hoogtepunt tijdens de Grote Finale van de vierkamp op het Balboaplein.
Leefomgeving. Kop: ‘Baarsjes-ergernissen’. Wat vindt u het vervelendste probleem bij u in de buurt? Stadsdeel De Baarsjes gaat het uitzoeken.
Vrije tijd/recreatie. Kop: ‘Circus Elleboog’. Deze week staat de tent van Circus Elleboog vlak bij De Baarsjes, op het Wachterliedplantsoen in Bos en Lommer (net ‘boven’ het Erasmuspark).
Onderwijs. Kop: ‘Open dag schooltuinen’. De schooltuinen Jan Tooropstraat aan de Willem van Konijnenburgstraat en J.P. Blijdestijntuin aan de Staalmeesterslaan hielden woensdag 17 juni een open dag. Ook leerlingen van scholen uit Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-Zuid en Oud-West hebben hier een tuintje.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?