dinsdag, juli 14, 2009

Publicaties tot en met 18 juni

28 mei

Uitdaging Online
Jongerenwerk. Kop: ‘YfC met achterban in gesprek over De Baarsjes’. De organisatie gaat met de achterban in gesprek over de doorstart van het Xnoizz Flevo Festival, het nieuwe meidenwerk en het welzijnswerk in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes

29 mei

Nederlands Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘YfC gaat in gesprek over De Baarsjes’. Youth for Christ gaat met haar achterban in gesprek over het welzijnswerk in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, dat lange tijd door de stadsdeelraad werd gedwarsboomd.

30 mei

Parool
Welzijn. Kop: ‘Budgetmarkt in crisistijd’. Vóór de zomervakantie komt er in De Baarsjes een budgetmarkt.

2 juni

Parool
Welzijn. Kop: ‘Hulp bij werken, wonen en leren’. Om 'niet-zelfredzame' Baarsjesbewoners op te sporen, hebben 'bewonersadviseurs' sinds eind vorig jaar aan in de Mercatorbuurt-noord bij 347 huishoudens aangebeld.

3 juni

Echo
Sport. Kop: ‘Yoga in the Park’. In de zomer van 2008 organiseerde GoYuMe met veel succes de 'Yoga in the Erasmuspark'.

Jongerenwerk. Kop: ‘Vijf jaar Edutainment’. Ruim 1000 jongeren hebben inmiddels speciale projecten in elkaar gedraaid, onder de noemer Edutainment van jongerenorganisatie Zwind.
Welzijn. Kop: ‘Samen koken’. 'Lekker en gezond koken doe je samen' vindt iedere eerste en derde vrijdag van de maand plaats in de Spiegelzaal van Nieuw Vredenburgh.
Sport. Kop: ‘Panna Knock Out’. Inmiddels beroemd in heel Amsterdam: het Baarsjes Panna Knock Out toernooi.
Recreatie/Kunst. Kop: ‘Gratis festival 'Party in the Park'. De Juni Kunstmaand gaat aanstaande zaterdag officieel van start in het Rembrandtpark met het unieke gratis festival ‘Party in the Park’.
Amsterdams Stadsblad
Sport/recreatie. Kop: ‘Zesde Panna Baarsjes Open’. Jonge balgoochelaars uit heel Amsterdam openen jaarlijks hun trukendoos in een strijd om eer.
Recreatie. Kop: ‘Zonnige braderie op Mercatorplein’ Tijdens de zonovergoten Pinksterdagen was er op het Mercatorplein een braderie.
Welzijn. Kop: ‘Achter de voordeur in De Baarsjes’. Vanaf eind 2008 zijn in een half jaar 347 huishoudens in de Mercatorbuurt Noord benaderd voor een huisbezoek.

4 juni

Telegraaf
Bestuur/integratie. Kop: ‘Contract tegen uithuwelijking in Amsterdam-West’. De PvdA in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam wil dat meisjes voordat zij op zomervakantie gaan, een verklaring kunnen tekenen waarin zij aangeven dat ze niet uitgehuwelijkt willen worden.
RTVNH
Bestuur/integratie. Kop:‘De PvdA in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam wil dat meisjes, voordat zij op zomervakantie gaan, een verklaring kunnen tekenen waarin zij aangeven dat ze niet uitgehuwelijkt willen worden’. Deelraadslid Bianca Driessen stelt dit voor in navolging van Rotterdam.

8 juni

Parool
Welzijn. Kop: ‘PvdA eist praten over acceptatie van homo’. De Partij van de Arbeid in De Baarsjes wil dat welzijns- en jongerenorganisaties homoseksualiteit en de acceptatie daarvan 'actief' op de agenda zetten.
Trouw
Integratie. Kop: ‘Moslims dagen buurt uit voor een lach’. Oog in oog met een moslimjongere en dan kijken wie er als eerste in de lach schiet.. De Baarsjes was de eerste buurt waar allochtone jongeren voor dit spel de straat op gingen.

9 juni

Elsevier
Integratie. Kop: ‘Minister wil einde aan 'constante' instroom importbruiden. Om te voorkomen dat moslimmeisjes op vakantie worden uitgehuwelijkt in hun land van herkomst, is Rotterdam een proef begonnen Het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes wil ook met de proef beginnen.
Parool
Wonen/ruimtelijke ordening. Kop: ‘Inspraak over ontwerp Witte de With’. Het eerste ontwerp voor de Witte de Withstraat en het nieuwe Witte de Withplein is klaar. Bewoners van De Baarsjes kunnen van 10 juni tot en met 5 augustus het voorlopig ontwerp inzien.
nrc. next
Leefomgeving. Kop: ‘Kunst op geluidsschermen’. Langs de binnenring van de A10-West bij Amsterdam komen 44 levensgrote foto's op de geluidsschermen. De foto's tonen situaties uit de naastliggende stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart en Bos en Lommer.

10 juni

Amsterdams Stadsblad
Welzijn. Kop: ‘Homoseksualiteit op agenda welzijnswerk’. De PvdA in De Baarsjes wil dat welzijns- en jongerenorganisaties homoseksualiteit en de acceptatie daarvan actief op de agenda zetten.
Veiligheid. Kop: ‘Man neergestoken in bus’. Een 18-jarige man is donderdag zwaargewond geraakt bij een steekpartij in een bus in de Jan Evertsenstraat.
Wonen/parkeren. Kop: ‘Parkeren onder De Wending’. Het eerste ontwerp voor de Witte de Withstraat in De Baarsjes is klaar.
Kunst. Kop: ’Vrijuit in de kunst’ is een serie exposities in vier openbare ruimtes in De Baarsjes .
Onderwijs. Kop: ‘Stadse Fratsen’. Het Kortenaerplein in de Chassébuurt is donderdag het decor voor een muziektheater van de St. Janschool.
Leefomgeving/Milieu. Kop: ‘Klimaatvriendelijk’. In het stadsdeelkantoor van De Baarsjes wordt donderdag 18 juni a.s. de tentoonstelling ‘Samenwerken aan een klimaatvriendelijke stad’ geopend.
Echo

Cultuur. Kop: ‘Familievoorstelling Rafi’. Rafi, een avontuurlijke familievoorstelling is in juni te zien op een spannende locatie in het Rembrandtpark.
Ruimtelijke ordening. Kop: ‘Plannen Surinameplein’. Donderdag 11 juni wordt er een informatieavond gehouden over de nieuwe plannen voor het Surinameplein.
Cultuur. Kop: ‘Aftrap Juni Kunstmaand’. De Juni Kunstmaand is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan in het Rembrandtpark met het festival ‘Party in the Park’.
Wonen/ruimtelijke ordening. Kop: ‘Inspraak Witte de Withplein’. Het eerste ontwerp voor de Witte de Withstraat en het nieuwe Witte de Withplein is klaar. Bewoners van De Baarsjes kunnen van 10 juni tot en met 5 augustus het voorlopig ontwerp inzien.
Welzijn. Kop: ‘Gezellig samen koken en eten’ Sinds een jaar koken en eten cliënten van Cordaan en senioren uit de buurt één keer per twee weken op vrijdag in Nieuw Vredenburgh.
Jongerenwerk. Kop: ‘Evaluatie jongerenwerk’. Sinds januari verzorgt The Mall al het jongerenwerk in De Baarsjes. De resultaten stemmen het bestuur tevreden.
Ruimtelijke ordening. Kop: ‘Postzegelpark Vespucci’. Het dagelijks bestuur heeft het ontwerp van het ‘postzegelpark Vespucci’ vastgesteld.
Onderwijs/cultuur. Kop: ‘Stadse Fratsen’. Ook dit jaar is de St.Jan School weer van de partij tijdens de Juni Kunstmaand.
Veiligheid. Kop: ‘Steekpartij in de bus. Twee buspassagiers raakten donderdagmiddag 4 juni betrokken bij een steekpartij. Door deze commotie werd de bus stilgezet in de Jan Evertsenstraat. Cultuur. Kop:’ ‘Vrijuit in de Kunst' . ‘Vrijuit in de Kunst' is een serie exposities in vier openbare ruimten in De Baarsjes.
Parool

Onderwijs. Kop: ‘Schoolkinderen op Kortenaerplein’. Het Kortenaerplein is morgen het decor voor een muziektheater. Nederlands Dagblad.
Jongerenwerk. Kop: ‘Gemeenten vrezen voor 'christelijk’ jongerenwerk'. In vrijwel elke wijk waar de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ jongerenwelzijnswerk opzet, bestaat 'koudwatervrees' voor de identiteit van de organisatie. In achterstandswijk De Baarsjes was de stadsdeelraad fel tegen, vreesde evangeliserende activiteiten en probeerde tevergeefs het contract met YfC open te breken.

11 juni

Amsterdam Centraal

Verkeer. Kop: ‘Attentie: Jan van Galenstraat ’s nachts afgesloten’. Wie zoekt, zal vinden, maar tot die tijd moeten de bewoners van Bos en Lommer en het noordelijk deel van de Baarsjes het vooralsnog doen met een dienstmededeling van Amsterdam Centraal.
Parool
Wonen. Kop: ‘Groot gezin op 23 m2 in De Baarsjes’. Bij Ikea hebben ze bijzonder creatieve oplossingen voor wonen op een klein oppervlak. Maar die tips gaan de familie Maroun Dadah uit De Baarsjes niet helpen.
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Amsterdam neemt afscheid van helft stadsdelen’. De vereenvoudiging voltrekt zich vooral in het westen. Slotervaart, Geuzenveld en Osdorp vormen na de raadsverkiezingen van 2010 Nieuw-West. Bos en Lommer, de Baarsjes, Westerpark en Oud-West komen in het stadsdeel West.

12 juni

Parool

Leefomgeving. Kop: ‘Zo ziet het er achter de geluidsschermen uit’. Op de A10-West raast het autoverkeer langs levensgrote foto's van de achtergelegen stadswijken. De foto's op de geluidsschermen tussen de afslagen S105 en S106 geven een indruk van de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart en Bos en Lommer.

15 juni

Parool
Parkeren. Kop: ‘Stadstoezicht meldt zich voor parkeren’. In De Baarsjes is het parkeerbeheer uitbesteed aan de Parkeer Combinatie Holland, maar volgend jaar april loopt de eerste contractperiode van drie jaar af.
16 juni

Telegraaf
Tarieven. Kop: ‘Tarieven voor burgers gelijk’. Excessen zoals een dik jaar geleden komen nu niet meer voor in Amsterdam. Toen kon het voorkomen dat voor een kapvergunning voor 25 bomen in stadsdeel De Baarsjes 966 euro moest worden betaald, terwijl daar in Bos en Lommer niets voor in rekening werd gebracht.
Parool
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Helaas geen Rembrandtpark’. Een deel van de raadsleden van De Baarsjes baalt van de beslissing van de gemeenteraad het binnen de ring A10 gelegen Rembrandtpark, dat nu in Slotervaart ligt, aan stadsdeel Nieuw-West toe te wijzen.

17 juni

nrc next
Veiligheid. Kop: ‘112, van Marokkaanse komaf’. Nrc.next sprak twee ambulancechauffeurs van Marokkaanse afkomst. Spoedmelding uit de Baarsjes. Ambulancechauffeur Tarik Bensalah stuurt geconcentreerd door de stad, sirene aan.
Binnenlands Bestuur.

Onderwijs. Kop: ‘Spijbelbus haalt ‘kinderen’ tot 23 jaar op’. Met de Amsterdamse spijbelbus rijden leerplichtambtenaren naar het huis van spijbelaars om uit te zoeken wat er aan de hand is. Het gaat om leerlingen in de leeftijd van vijf tot 23 jaar. In 2007 nam de Amsterdamse gemeenteraad een motie aan waarin de toen heersende praktijk werd afgekeurd waarbij leerplichtambtenaren van het stadsdeel De Baarsjes jongeren tot 23 op straat aanspraken tijdens schooltijden.
Parool

Welzijn/Jongeren. Kop: ‘Sportkermis op het Balbaoplein’. Het Balboaplein verandert zaterdag in een opblaasbare sportkermis. Aanleiding is de finale van de DubbelFrisss LenteSpelen.
Echo
Welzijn/Jongeren. Kop: ‘Kameel rijden en koe melken’. Het Balboaplein verandert zaterdag 20 juni in een opblaasbare sportkermis. Aanleiding is de Grote finale van de Dubbelfriss Lentespelen.
Vrije tijd/recreatie. Kop: ‘Drijvende wensen’. Zo’n 150 oplichtende wensen worden op midzomernacht te water gelaten vanaf het terras van Café Edel, Postjesweg 1.
Kunst. Kop: 'Zwevende paraplu’s’. Momenteel zweeft er een raadselachtige zwerm paraplu’s rond, voor de Chassékerk.

Veiligheid. Kop: ‘De Baarsjes nóg veiliger’. Veiligheid heeft de komende maanden de hoogste prioriteit bij Stadsdeel De Baarsjes.
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Zeven sterke stadsdelen’. De fusie van de stadsdelen Oud West, Bos en Lommer, Westerpark en De Baarsjes gaat definitief door.
Kunst. Kop: ‘Jellies eten in meneer de Wit’. Meer dan 2000 keer werd er afgelopen zaterdag geproefd van de being a jellybar in Kunstcentrum Meneer de Wit.
Onderwijs. Kop: ‘Creatieve straatprojecten’. HAVO/VWO leerlingen van de Helen Parkhurst Daltonschool in Almere hebben een straatproject bedacht voor basisschoolleerlingen in Stadsdeel De Baarsjes.
Integratie. Kop: ‘Slotmanifestatie ‘Vrijuit’. Stichting Kantara-Brug organiseert zaterdag 20 juni de feestelijke slotmanifestatie van ‘Vrijuit’ met diverse bewonersgroepen uit De Baarsjes. Kunst/Cultuur. Kop: ‘Kanon van De Baarsjes’. Het Kanon van De Baarsjes is een ludiek ondergronds magazine dat op 6 juni bovengronds is gekomen.

Cultuur. Kop: ‘Literaire karaoke’. Ter gelegenheid van Juni Kunstmaand vindt op zaterdag 20 juni in bibliotheek Mercatorplein een Literaire karaoke plaats.
Amsterdams Stadsblad

Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Aan de slag met fusie stadsdelen’. Godfried Lambriex, stadsdeelvoorzitter van De Baarsjes: “Ik had liever een kleiner stadsdeel gezien, maar nu het zover is gaan we alles op alles zetten om een nieuws stadsdeel te maken met het goede van de kleinere stadsdelen”.
Cultuur. Kop: ‘Juni Kunstmaand op de helft’ Tot het einde van de maand staat Stadsdeel De Baarsjes nog in het teken van kunst.

Veiligheid. Kop: ‘Baarsjes wil een veiliger buurt’. Stadsdeel De Baarsjes richt een Buurtveiligheidsteam en een Community Service Centre op.
Welzijn/Jongeren. Kop: ‘Lentespelen’. Het Balboaplein verandert zaterdag 20 juni in een opblaasbare sportkermis. Aanleiding is de Grote finale van de Dubbelfriss Lentespelen.
Vrije tijd/recreatie. Kop: ‘Midzomernacht’. 150 oplichtende wensen worden op midzomernacht te water gelaten

18 juni

nrc.next

Leefomgeving. Kop: ‘‘Leven op het dak’. Het aantal daktuinen in Nederland groeit. In verschillende steden wordt zelfs subsidie uitgereikt voor groene daken. Maartje Dammers woont nu ruim twee jaar in haar huis met daktuin in de Baarsjes in Amsterdam.
RTVNH
Parkeren. Kop: ‘Proef met milieuparkeervergunning’. In Amsterdam komen proefprojecten die de invoering van een milieuparkeervergunning in de hoofdstad mogelijk moeten maken. Amsterdam wil dit jaar nog een proef doen in de stadsdelen Westerpark en De Baarsjes.
Veiligheid. Kop: ‘De politie heeft een 17-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte in een steekpartij op 4 juni in bus 18 op de Jan Evertsenstraat in De Baarsjes, Amsterdam-West.


Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?