dinsdag, juli 21, 2009

Publicaties tot en met 16 juli

10 juli

Parool
Leefomgeving. Kop: ‘Baarsjes holt nog steeds achteruit’. Ik viel van verbazing van mijn stoel na lezen van het artikel 'Blij met Baarsjes, ex-probleemwijk' in het Parool van dinsdag. Gezellig fotootje op de waterfiets in de Admiralengracht bij een verder, in grote lijnen, onzinnig verhaal!

13 juli

Metro
Veiligheid. Kop: ‘Steekincident aan de Orteliusstraat’. Ter hoogte van een coffeeshop aan de Orteliusstraat in Amsterdam De Baarsjes is zaterdagavond een man in zijn gezicht gestoken.
Trouw

Leefomgeving/Kunst. Kop: ‘Filerijder op de A10 krijgt kijkje achter de geluidswal’. Op de grijze geluidswallen langs de snelweg A10 west in Amsterdam zijn sinds kort, over een lengte van 264 meter, vierenveertig grote foto's opgehangen. De foto's van het project 'Schermzicht' zijn in de achterliggende wijken Bos en Lommer, De Baarsjes en Slotervaart genomen.

14 juli

Parool
Dienstverlening. Kop: ‘Elkaar het jawoord geven in Club 8’. Het stadsdeel heeft Club 8, op de Admiraal de Ruijterweg, aangewezen als officiële trouwlocatie.

15 juli

Echo
Dienstverlening. Kop: ‘Meningen verdeeld’. Van 22 juni tot en met 5 juli kon het bewonerspanel van Westerpark vragen beantwoorden over de dienstverlening van het stadsdeel. Als volgend jaar Westerpark, Bos en Lommer, Oud-West en De Baarsjes samengaan, vinden de panelleden het vooral van belang dat er zoveel mogelijk gemeentelijke producten op één locatie aangevraagd kunnen worden.
Welzijn/recreatie. Kop:’Baarsjesborrel’. Er wordt weer een Baarsjesborrel (BaBo) gehouden, deze keer niet in de kroeg, maar in het Rembrandtpark.
Amsterdams Stadsblad
Milieu/parkeren. Kop: ‘Proef met milieuvergunning’. De gemeente start binnenkort een proef met de milieuparkeervergunning in de Stadsdelen De Baarsjes en Westerpark.
Burgerparticipatie. Kop: ‘Bewonerspanel Westerpark heeft 500 leden’. Westerpark gaat fuseren met de stadsdelen Bos en Lommer, De Baarsjes en Oud-West. Samen vormen de stadsdelen het nieuwe stadsdeel West.

16 juli

Nederlands Dagblad

Jongerenwerk. Kop: ‘Jeugd Baarsjes wil niet in kas werken’. Een vakantiewerkproject in het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes is op een fiasco uitgelopen. Hoewel op zo'n dertig jongeren werd gehoopt, hebben slechts drie zich aangemeld.
Parool
Jongerenwerk. Kop:Jeugd Baarsjes wil niet de kas in’. Een project in De Baarsjes om lastige jongeren aan een vakantiebaan in de kassen van Aalsmeer te helpen, is op een fiasco uitgelopen.
AT5

Onderwijs. Kop: ‘Baarsjes Cito-scores weer hoger’. Het percentage havo/vwo-advies steeg afgelopen jaar van 31% naar 41%.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?