woensdag, juni 24, 2009

Publicaties tot en met 6 mei

30 april

Parool
Bestuurlijke vernieuwing. Kop:'Bevoegdheden nieuwe stadsdelen zijn nog niet eens vastgesteld'. Godfried Lambriex, PvdA-stadsdeelvoorzitter in De Baarsjes, is boos. Dinsdag kwam hij met zijn collega's van de te fuseren stadsdelen in West binnen de ring bijeen.

3 mei
Webregio.nl

EZ/leefomgeving: Kop: ‘Jan Evertsenstraat gaat achteruit’. De belangrijkste winkelstraat in De Baarsjes, de Jan Evertsenstraat, maakt een verloederde indruk.

4 mei

NRC Handelsblad
Bestuur/Politiek. Kop: ‘Stille kracht in PvdA en het beste meisje van de klas’. Staatssecretaris Jet Bussemaker brengt haar dochter nog heel vaak naar school, op een oude fiets. Nadat ze die weer thuis geparkeerd heeft in de Amsterdamse Baarsjes, stapt ze over in de glimmende dienstauto met chauffeur en rijdt naar Den Haag.
Trouw
Kop: ‘Elke stad zijn eigen dodenherdenking’. In het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes wordt aandacht besteed aan de Antillen in de Tweede Wereldoorlog. Om 19.30 uur begint een stille tocht vanaf de Joop Westerweelschool aan het Balboaplein.
Parool
EZ/leefomgeving. Kop: ‘Halt aan verloedering’. De belangrijkste winkelstraat in De Baarsjes, de Jan Evertsenstraat, maakt een verloederde indruk.

5 mei

Metro
Veiligheid. Kop: ‘Verdachte schietpartij gepakt’. Een 44-jarige man is gisterochtend in Utrecht aangehouden in verband met het dodelijke schietincident in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes op 24 februari dit jaar.
Parool
Veiligheid. Kop: ‘Politie treft bij verdachte, een bekende van de politie, vuurwapen aan’. In Utrecht is gisterochtend een verdachte aangehouden van de dodelijke schietpartij in de Cornelis Dirkszstraat in De Baarsjes, in februari.
Welzijn. Kop:Voorrondes Lentespelen van start’. Op het Columbusplein wordt morgen de aftrap gegeven voor de voorrondes van de Lentespelen.
De Gelderlander
Jongerenwerk. Kop: ‘Ontmarkting’. Op de conferentie Religie en Publiek Domein, die de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op 1 april in Apeldoorn hield, ontstond een felle discussie over een kwestie die zich in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes heeft afgespeeld.

6 mei

Echo
Leefomgeving. Kop: ‘ Tuinspreekuur’. Hans Sint geeft zaterdag 9 mei een Tuinspreekuur in Bibliotheek Mercatorplein.
Kunst. Kop: ‘Troostpaleis in kerk’. Het Troostpaleis is een levende expositie over leven.
Welzijn. Kop: ‘Start dubbelfrisse Lentespelen’. Tot de zomer begint, worden op de pleinen in De Baarsjes voorrondes gehouden voor de Lentespelen.
Welzijn. Kop: ‘Meldpunt Discriminatie’. Stadsdeel De Baarsjes stopt met het Meldpunt Discriminatie/ Moslimdiscriminatie.Kop: ‘Lintjesregen 2009’. De heer F. Sanders ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet als artiest en oprichter van de Frank Sanders Akademie voor Musical Theater, gevestigd in Het Sieraad aan de Postjesweg.
Jongerenwerk. Kop: ‘Jongerenwerk’. Van de jongeren in De Baarsjes is 61 procent tevreden over activiteiten in de jongerencentra.
Onderwijs/welzijn. Kop: ‘Internetinstructie’. Bij deze internetinstructie voor beginners in Bibliotheek Mercatorplein leert u de eerste beginselen van het internet.
Welzijn. Kop: ‘Groot feest dankzij Hudson’. Het is dit jaar 400 jaar geleden dat VOC-ontdekkingsreiziger Henry Hudson de handelspost Nieuw-Amsterdam, het huidige New York, stichtte. Ouderencentrum De Hudsonhof in De Baarsjes vond het een reden voor een feestje.
Cultuur. Kop: ‘De opnames voor de serie A'dam - E.V.A. (Amsterdam en vele anderen) startten donderdagochtend 16 april in Artis.’ De serie heeft 210 acteurs, 350 locaties en 90 draaidagen: van de Bijlmer, tot het centrum en De Baarsjes.
Kunst. Kop: ‘Craftymarkt in het Rembrandtpark!’ Op 6 juni a.s. vindt tijdens het openingsevent van Juni Kunstmaand, ‘Party in the park’, de Craftymarkt in het park plaats.
Kop: ‘Herdenking 4 en 5 mei’. Op 4 mei herdenken bewoners uit stadsdeel De Baarsjes de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd.
Kunst/Cultuur. Kop: ‘Familievoorstelling RAFI’. Tijdens twee zomerfestivals in Amsterdam West, de Juni Kunstmaand in de Baarsjes en het Rembrandtparkfestival, zal de voorstelling Rafi in een grote tent te zien zijn.
Parool
Welzijn. Kop: ‘Baarsjes: Geen bon? Subsidie inleveren!’. Stadsdeel De Baarsjes probeert een halve ton terug te vorderen bij vrijwilligersorganisaties die subsidie kregen.
Amsterdams Stadsblad
Welzijn. Kop: ‘Start voorrondes van Lentespelen’. Tot de zomer begint, vinden op diverse pleinen in De Baarsjes de voorrondes van de Lentespelen plaats.
Jongerenwerk. Kop: ‘Baarsjes geeft 7 voor jongerenwerk’. In De Baarsjes is 61 procent van de jongeren tevreden over activiteiten.
Politiek. Kop: ‘Netjes tegen verrechtsing’. De in De Baarsjes woonachtige Rena Netjes doet voor het CDA mee aan de Europese verkiezingen.


Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?