woensdag, juni 24, 2009

Publicaties tot en met 27 mei

20 mei

Echo
Kunst/EZ. Kop: ‘Subsidieregeling ondernemers’. Het wordt nu nog aantrekkelijker voor creatieve en ambachtelijke ondernemers om zich te vestigen in de Chassébuurt, de kunstbuurt van De Baarsjes.
Amsterdams Stadsblad (agenda)
Sport. Kop: ‘Gymnastiek’. Vrouwen-gymnastiekvereniging Arma Amsterdam zoekt leden. Locatie: Balboaplein 4 (De Baarsjes) en Savorin Lohmanstraat 2 (Geuzenveld).

22 mei

Parool
Veiligheid. Kop: ‘Schutter Admiraal de Ruijterweg opgepakt’. Gisterochtend is een 31-jarige man aangehouden na een schietpartij op de Admiraal de Ruijterweg.
Bestuur. Kop: ‘Vergoeding bijwonen vergadering maal 2’. De vergoeding voor het bijwonen van commissievergaderingen voor duoraadsleden wordt verdubbeld.

23 mei

Parool
Cultuur/recreatie. Kop: ‘The Opposites naar Party in the Park’. Zaterdag 6 juni gaat 'de Juni Kunstmaand' van start met een gratis festival in het Rembrandtpark.
Leefomgeving. Kop: ‘Steek volgende keer geld vooral in mensen’. Een aantal van de nieuwe hotspots in Amsterdam zou er helemaal niet zijn gekomen zonder Europese steun. Podium Mozaïek in Bos en Lommer, Het Sieraad in De Baarsjes, Studio/K in Zeeburg, het Westergasfabrieksterrein in Westerpark en het Bijlmer Parktheater in Zuidoost.

26 mei

Trouw
Jongerenwerk/politiek. Kop: ‘Amsterdam pleegde seculiere castratie bij Youth for Christ’. Er zit iets nerveus in de politieke discussie over de scheiding tussen kerk en staat. Een recent voorbeeld is de reactie van de stadsdeelraad van De Baarsjes (Amsterdam-West) toen het ingehuurde Youth for Christ christelijke jongerenwerkers ging werven.

27 mei

Echo
Kunst. Kop: ‘Reizende foto-expositie’. De expositie 'Bewoners van Amsterdam' was al te zien in Zuidoost en is nu nog tot en met 30 juni te zien in de Bibliotheek Mercatorplein, Mercatorplein 89.
Recreatie. Kop: ‘Braderie’. Zondag 31 mei en maandag 1 juni is er een Pinksterbraderie in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein.
Parool
Onderwijs. Kop: ‘Betere score op Cito-toets in 2008’. De kinderen in De Baarsjes hebben het vorig jaar beter gedaan bij de Cito-toets dan het jaar daarvoor.
Cultuur. Kop: ‘Jochem de Vries zomaar beroemd in Cannes’. Jochem de Vries uit stadsdeel De Baarsjes behoort vanaf nu tot het keurkorps van regisseurs die de officiële selectie van Cannes hebben gehaald.
Amsterdams Stadsblad

Welzijn. Kop: ‘Kamerlid Sterk lanceert Superwoman’. Honderd meiden gaan in De Baarsjes aan de high tea.
Milieu. Kop: ‘Tachtigduizend euro voor klimaatprojecten’. De Baarsjes ontvangt van het Rijk 77.000 euro voor het uitvoeren van klimaatprojecten.
Welzijn. Kop: ‘Consultatiebureau ouderen is succes’. Het ouderenconsultatiebureau in de Hudsonhof heeft in 2008 veel bezoekers getrokken

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?