woensdag, juni 24, 2009

Publicaties tot en met 13 mei

7 mei

Telegraaf
Cultuur. Kop: ‘Wandelen met Theo Thijssen’. In het eind negentiende eeuw ontstane Oud-West woonde Thijssen (1879-1943). Vanaf zijn geboortehuis Eerste Leliedwarsstraat 16, vertrekt zondag om 13.00 uur een wandeling door Oud-West, dat door organisator De Baar breed wordt opgevat: "We betreden ook even de huidige stadsdelen De Baarsjes en Westerpark”.
Parool
Onderwijs/Welzijn. Kop: ‘ Peuterspeelzaal 't Stekelbaarsje dicht’. Peuterspeelzaal 't Stekelbaarsje sluit na de zomervakantie zijn deuren.

8 mei

Telegraaf
Kunst. Kop: ‘Weg in het Troostpaleis’. Bernadette Jilesen brengt onder de fraaie naam 'Troostpaleis' de Chassékerk in de Baarsjes dichter bij de mensen.
Parool
Welzijn. Kop: ‘Jaarlijkse Baarsjesdag houdt op te bestaan’. De jaarlijks Baarsjesdag, waarop organisaties in het stadsdeel vrijwilligers proberen te werven, houdt na het debacle van vorig jaar op in deze vorm te bestaan.

9 mei

Parool
Parkeren. Kop: ‘Parkeervergunninggebieden niet kleiner’. Het verkleinen van de parkeervergunninggebieden is niet beter voor de stad. Dat blijkt uit onderzoek van stadsdeel De Baarsjes naar de gevolgen van het verkleinen van de vergunninggebieden voor 'de parkeerdruk' en het milieu.
Leefomgeving/veiligheid. Kop: ‘Melden extremisme en melden discriminatie geen succes’. Er komt een eind aan 'het contract met de samenleving' dat stadsdeel De Baarsjes in 2004 sloot met moskeeën.
RTVNH
Leefomgeving/veiligheid. Kop: ‘Baarsjes breekt contract moskeeën’. Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes gaat niet verder met het contract met enkele moskeeën.

11 mei

Nederlands Dagblad
Leefomgeving/veiligheid. Kop: ‘De Baarsjes stopt contract moskeeën’. Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes gaat niet verder met het contract met enkele moskeeën.

12 mei

Nieuw Kamper Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘Geen diashows over het geloof’. Lauris van Eekeren, voorzitter van Youth for Christ (YfC) Kampen, snapt de verwarring over een christelijke organisatie die algemeen jongerenwerk gaat doen. Het gaat ook niet altijd even goed, bijvoorbeeld in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes.

13 mei

Echo

Kunst. Kop: ‘Tekeningen Slatuinen’. De hele maand mei exposeert Ina Brekelmans haar kleurpotlood- en droge naaldtekeningen van de Slatuinen.
Kunst. Kop: ‘Kunst in de etalages’. In mei en juni zijn op meer dan twintig plekken in de Chassébuurt kunstwerken te zien zijn van Bert Wouters in het kader van het etalageproject ‘Ramen-lappen’ in de wijk.
Kunst. Kop: ‘Karaoke in bieb’. Ter gelegenheid van de JuniKunstMaand is er in de bibliotheek Mercatorplein op zaterdag 20 juni van 14.00 tot 16.00 uur een Literaire Karaoke,
Welzijn. Kop: ‘Zaterdag 16 mei wordt van 13.00 tot 18.00 uur het Hudsonfeest in de Hudsonhof en op het Magalhaensplein gevierd.
Metro

Wonen. Kop: ‘Duizenden nieuwbouwwoningen’. Voor iedereen die denkt dat in Amsterdam geen woning meer wordt gebouwd: het tegendeel is waar. Amsterdam Noord is met 2787 het stadsdeel waar het meest nieuwbouw van de grond komt, terwijl De Baarsjes met 189 woningen het kleinste aandeel levert.
Parool
Bestuur/Politiek. Kop: ‘Sophie in 't Veld loopt door Bos en Lommer’. Sophie in 't Veld, D66-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, maakt zaterdagmiddag vanaf half vijf een wandeling door Bos en Lommer. De middag wordt afgesloten in stadsdeel De Baarsjes.

Amsterdams Stadsblad
Onderwijs. Kop: ‘De Ruyter opent eigen voorschool’. Basisschool Admiraal de Ruyter opent een eigen voorschool, bestemd voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar.
Welzijn. Kop: ‘Baarsjes stopt met contract moskeeën’. Stadsdeel De Baarsjes gaat niet verder met het contract met enkele moskeeën.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?