woensdag, juni 17, 2009

Publicaties tot en met 29 april

3 april

Parool
Jongerenwerk. Kop: ‘Weer gesteggel over jongerenwerk’. Het extra jongerenwerk, waarmee het stadsdeel in 2008 de overlast van zo'n veertig raddraaiende jongeren wilde terugdringen, heeft goed gewerkt. Althans, dat stellen de PvdA, GroenLinks en D66.
Gooi- en Eemlander
Vrije tijd/toerisme. Kop: ‘Nachtmerrie of paradijs?’ Volgens Astrid, die vanaf 1 april elke zaterdagochtend vrijwillig in de receptiestaat, bestaat het geheim van de camping vooral uit de vrijheid en de sociale contacten. Astrid woont in De Baarsjes, Amsterdam-West.
Algemeen Dagblad
Handhaving. Kop: ‘Scherpe controle arbeidsinspectie in grote steden - Jacht op illegaal personeel’. Per illegale werknemer volgt voor een ondernemer een boete van maximaal 8000 euro. Vorig jaar leidde de proef in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes tot substantieel minder overtredingen.

4 april

Parool
Cultuur. Kop: ‘Vespers in de Jeruzalemkerk’. Komende week, de week voor Pasen - ook wel Goede Week genoemd - worden in de Jeruzalemkerk in de Jan Maijenstraat vespers gehouden.

6 april

Parool
Welzijn. Kop: ‘Monument voor mishandelde kinderen’. Het reizende Monument tegen Kindermishandeling wordt overmorgen in speeltuin Plan West in De Baarsjes neergezet.

7 april

Telegraaf
Leefomgeving/Veiligheid. Kop: ‘Insluiper lacht om kantelraam’. Onder andere door zogenoemde kiepkantelramen zit het aantal woninginbraken in de lift. Ook in De Baarsjes is het aantal inbraken gestegen.
Gelderlander

Politiek/Bestuur. Kop: ‘Ontmarkting’. Zelf een taak uitvoeren is er voor de gemeente niet meer bij. In het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes kwam Youth for Christ uit de bus met de beste offerte voor jeugdwerk, tot grote ontzetting van de stadsdeelraad. Er was volgens de spelregels van de vermarkting echter niets meer aan te doen.
Parool
Cultuur. Kop: ‘Matthäusmatinee nog te boeken’. De wellicht laatste muzikale gebeurtenis in de binnenkort te verbouwen Chassékerk, de Nederlandse uitvoering van Bachs Matthäuspassion, is komende donderdag en vrijdag al uitverkocht.
EZ. Kop: ‘Een nieuwe oude fiets voor 70 euro’. Voor studenten is het goed geregeld, maar waar kun je terecht als je niet studeert? Het schijnt te lonen bij een fietsenwinkel buiten de ring te kijken, de prijzen zijn daar vaak lager dan bijvoorbeeld in De Pijp of De Baarsjes.

8 april

Echo
Cultuur. Kop: ‘Tournee van Magic Circus’. De voorjaarstournee van het Magic Circus - het Amsterdams Stadscircus - begint vrijdag 10 april op het Mercatorplein en zal daar tot en met Tweede Paasdag te zien zijn.
EZ. Kop: ‘Bakkerij bestaat 80 jaar’. In het pand Jan van Galenstraat 71 is sinds 1929 een bakkerij gevestigd. Wethouder Ab Cherribi van De Baarsjes bezocht afgelopen woensdag de bakkerij van de familie Plooy, die dit jaar 80 jaar bestaat.
Volkskrant
Welzijn. Kop: ‘Weg met alle subsidies die apartheid bevorderen’. De overheid moet van Mark Rutte en Paul de Krom mensen serieus nemen en niet afhankelijk maken van stompzinnige subsidies. Zo is op de website van de Amsterdamse deelgemeente De Baarsjes te lezen hoe je 'gratis' kunt shoppen (baarsjes.nl/poen).
Nederlands Dagblad
Bestuur. Kop:’ Parel van bestuurlijke wijsheid’. Het beginsel van de scheiding van kerk en staat wordt vaak misverstaan, aldus een brochure van het ministerie van BZ en de VNG . O.a. toont de bizarre geschiedenis van het jongerenwerk van de christelijke organisatie Youth for Christ in De Baarsjes in Amsterdam aan dat deze brochure een parel van bestuurlijke wijsheid te noemen is. AT5
Veiligheid. Kop: ‘Moord De Baarsjes nog niet opgelost’. Een dodelijke schietpartij in de Cornelis Dirkszstraat in De Baarsjes, eind februari, is nog altijd niet opgelost.
Echo

Cultuur. Kop: ‘Uitvoering in Chassékerk’. Binnenkort start de verbouwing van de Chassékerk. Vóór die tijd is er nog één keer de kans de kerk van binnen te zien.
Dienstverlening. Kop: ‘Stadsdeel gesloten’. In verband met Goede Vrijdag en Pasen is stadsdeel De Baarsjes gesloten op vrijdag 10 en maandag 13 april.

Amsterdams Stadsblad
Welzijn. Kop: ‘Mercatorpost geeft advies’. De Mercatorpost is een van de eerste Amsterdamse posten waar Loket Zorg en Samenleven, Meldpunt Huiselijk Geweld en Meldpunt Discriminatie/Moslimdiscriminatie in één gebouw zijn ondergebracht
Welzijn. Kop: ‘Baarsjes adopteert monument’. Stadsdeel De Baarsjes gaat het komende halfjaar zorgen voor het Monument tegen Kindermishandeling.
Cultuur. Kop: ‘TV-opnamen in De Baarsjes’. In De Baarsjes worden vanaf 14 april opnamen gemaakt voor een nieuwe televisieserie.
Cultuur. Kop: ‘Matthäus Passie’In de Chassékerk geeft het koor Chassé Passionel een uitvoering van de Matthäus passie.Cultuur. Kop: ‘Circus’. Ophet Mercatorplein staat van 10 t/m 13 april het Magic Circus.

9 april

Metro
Cultuur. Kop: ‘TV-opnamen’. In Amsterdam De Baarsjes vinden vanaf volgende week tot
begin juli opnames plaats voor de nieuwe 8-delige dramaserie A'dam E.V.A. (Amsterdam
en vele anderen).

Parool
Jongeren. Kop: ‘Kinderen weten wat ze willen’. Speelplekken die door kinderen werden ontworpen, worden het meest gewaardeerd, blijkt uit onderzoek op alle scholen in De Baarsjes.

11 april

Parool
Milieu/Leefomgeving. Kop: ‘Schoonhouden straten slecht en duur’. Is De Baarsjes vuiler dan de andere stadsdelen? En waarom kost het schoonhouden van de straten zoveel? Over deze vragen buigt de raadscommissie zich dinsdag.

14 april

Parool
Kunst. Kop: ‘Kunstenaars in de rij voor juni Kunst’. De Juni Kunstmaand in De Baarsjes is weer populair. Zeker bij de deelnemers.
Ode magazine
Leefomgeving/milieu. Kop: ‘Stad voor Straks’. De Stichting Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) houdt tot en met 23 mei de expositie ‘Stad voor Straks’, een tentoonstelling over duurzaam bouwen. Onder andere zijn er prikkelende toekomstbeelden van stadsdeel De Baarsjes te zien.

15 april

Echo
Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘Van zeven naar drie in West?’. Een pittige discussie afgelopen donderdag in de raadzaal van stadsdeelkantoor Osdorp, over de plannen van de commissie Mertens. Arco Verburg, oud-stadsdeelvoorzitter van De Baarsjes en onderdeel van de commissie Mertens: “'In de commissie heb ik een minderheidsstandpunt ingenomen. Ik pleitte voor tien stadsdelen, in plaats van zeven”.
Welzijn. Kop: ‘Workshop Geweldloze communicatie’. Maandag 20 april is er om 20.00 uur in bibliotheek Mercatorplein een workshop gebaseerd op de ideeën uit het boek 'Geweldloze communicatie' van Marshall B. Rosenberg.
Cultuur. Kop: ‘TV-opnames in De Baarsjes’. Vanaf 14 april tot begin juli en van eind augustus tot half november is stadsdeel De Baarsjes opnamelocatie voor de nieuwe televisieserie 'A'dam-E.V.A.'.
Welzijn. Kop: ‘Tocht der buurtpunten’. Zondag 19 april kunnen alle bewoners uit De Baarsjes tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken met de opbouwwerkers en buurtpunten van Stichting DOCK
Jongeren. Kop: ‘Klein Kinderwarenhuis’. Zondag 19 april is de derde editie van het Klein Kinderwarenhuis in De Baarsjes.
Welzijn. Kop: ‘Dames in beweging’. Gymnastiekvereniging Arma Amsterdam heeft plaats voor nieuwe leden.
Veiligheid/Jongeren. Kop: ‘Adoptie door stadsdeel’. Stadsdeel De Baarsjes gaat het komende half jaar zorgen voor het Monument tegen Kindermishandeling.
Parool
Leefomgeving/milieu. Kop: ‘Boete op heterdaad bij huisvuil’. De milieupolitie in stadsdeel De Baarsjes gaat in burger posten bij vuilcontainers om bewoners die hun vuil verkeerd aanbieden op heterdaad te kunnen betrappen.
Werk/Jongeren. Kop: ‘Jongeren gaan helpen in glastuinbouw Aalsmeer’. Geen geld, geen vakantie, niks te doen. Realiteit voor nogal wat jongeren in West. De PvdA in De Baarsjes heeft daarop wat bedacht.
RTVNH
Leefomgeving/Milieu. Kop: ‘Boetes voor overtredingen met afval’. Agenten van de milieupolitie gaan in stadsdeel de Baarsjes in burger posten bij afvalcontainers. Zo hoopt de politie mensen die hun vuilnis verkeerd aanbieden op heterdaad te betrappen.
Amsterdams Stadsblad
Milieu/Leefomgeving. Kop: ‘Straten winnen klimaatfeest’. De Torresstraat, Van Spilbergenstraat en Van Speijkstraat krijgen op 16 mei een klimaatstraatfeest.
Ruimtelijke ordening. Kop: ‘Vespucciparkje in Italiaanse sfeer’. Bewoners van De Baarsjes kunnen nog vier weken reageren op het voorlopig ontwerp van het ‘postzegelpark Vespucci’. Milieu/Leefomgeving. Kop:’Baarsjes vies’. De Baarsjes is vuiler dan andere stadsdelen.
Welzijn. Kop: ‘Kinderen spelen mee in De Baarsjes’. Onderzoek in De Baarsjes toont aan dat kinderen het beste weten wat een leuke speelplek voor hen is.

18 april

Parool
Welzijn. Kop: ‘Speeddaten op Tocht der Buurtpunten’. Morgen is er in De Baarsjes een 'Tocht der Buurtpunten'. Bij de vier buurtpunten zullen allerlei activiteiten zijn.

20 april

Parool
Welzijn/Sport. Kop: Kinderen fitter door nieuwe sportclubs’. In stadsdeel De Baarsjes zijn er binnen een jaar zeven nieuwe sportclubs bijgekomen
Welzijn. Kop: ‘Bonnetjes? Huh?’. Stadsdeel De Baarsjes speelt graag voor Sinterklaas. Etentje hier, feestje daar: alles komt uit de grote vette subsidiezak.
Trouw
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Aantal Amsterdamse stadsdelen gehalveerd’. Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg gaan op in het stadsdeel Oost. Westerpark, Oud-West, De Baarsjes en Bos en Lommer gaan op in stadsdeel West.

21 april

Volkskrant
Handhaving. Kop: ‘Illegalen in de winkels? Niet in deze wijk’. Inspecteurs merkten dat veel winkeliers de regels rond illegale arbeid en het minimumloon niet kennen. Daarom begon de dienst in mei 2008 een proef in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes.

22 april

Echo
Sport. Kop: ‘Zeven nieuwe sportclubs’. Sportbuurtwerk van stadsdeel De Baarsjes haalde binnen een jaar zeven nieuwe sportclubs binnen.
Welzijn. Kop: ‘Steun jonge gezinnen’. Als een jong gezin een moeilijke periode doormaakt, is er niet altijd een bekende in de buurt voor hulp. In het project Homestart helpen vrijwilligers jonge gezinnen.
Handhaving. Kop: ‘Rijden zonder rijbewijs’. Een 29-jarige Amsterdammer werd afgelopen woensdag bekeurd voor het niet handsfree bellen tijdens het autorijden. De automobilist reed over de Admiralengracht. Ook zijn rijbewijs was al in begin 2007 ongeldig verklaard.
Welzijn. Kop: ‘Kermis’. Vanaf vandaag (22 april) tot en met 3 mei is er weer kermis op het Mercatorplein
Dienstverlening. Kop: ‘Digitaal afspraken maken’. Het project Digitaal afspraken maken is het resultaat van goede samenwerking tussen stadsdelen en de Dienst Persoons- en Geo-informatie (DPG). Stadsdeel Zuideramstel en De Baarsjes zijn de eerste stadsdelen waar de mogelijkheid om digitaal afspraken te maken wordt ingevoerd.
Parool
Veiligheid. Kop: ‘Verloedering Baarsjes slaat keihard toe’. Met verbijstering las ik het artikel in Het Parool van zaterdag over de verloedering van de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg.
Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘Dagelijks bestuur vindt superstadsdeel te groot’. Het Dagelijks Bestuur van Bos en Lommer vindt het onverstandig dat burgemeester en wethouders het stadsdeel willen samenvoegen met Oud-West, De Baarsjes en Westerpark.
Amsterdams Stadsblad
Veiligheid. Kop: ‘Buurt tegen komst coffeeshop’ Een groep bewoners uit de Paramaribobuurt is tegen de komst van een coffeeshop in hun buurt.
Jongeren. Kop: ‘Meiden maken urban mode’. Soumaya, met twaalf jaar de jongste van de groep, past haar felroze jurk. Marlijn wil graag een vervolg aan het project geven in De Baarsjes. ‘Daar wonen veel allochtone meiden en het lijkt mij heel leuk als ze hun kleding met bijpassende hoofddoeken kunnen maken.’

24 april

Parool
Welzijn. Kop: ‘Hudsonstraat eert naamgever met feest’. In de Hudsonstraat en het Hudsonhof wordt 16 mei gevierd dat naamgever Henry Hudson vierhonderd jaar geleden vanuit Amsterdam naar New York vertrok.
Algemeen Dagblad
Leefomgeving/veiligheid. Kop: ‘Bewoners willen coffeeshop niet’. Bewoners van de Postjesbuurt in stadsdeel De Baarsjes vrezen voor de komst van een tweede coffeeshop.

28 april

Telegraaf
Handhaving. Kop: ‘Zwarte lijst gokkers’. Lastig is het ondergrondse gokken aan te pakken. Zo schijnen er kelders in Bos en Lommer en De Baarsjes te bestaan.

29 april

Echo
Algemene Zaken. Kop: ‘Herdenking’. Op 4 mei herdenken bewoners uit stadsdeel De Baarsjes de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd.
Dienstverlening. Kop: ‘Service op afspraak’. Vanaf nu kunnen klanten digitaal een afspraak maken met burgerzaken in De Baarsjes.
Onderwijs. Kop: ‘Opening voorschool De Tulp’. Een stoet kinderen trok woensdagochtend van peuterspeelzaal De Tulp naar de Corantijnschool.
Publiekszaken. Kop: ‘Stadsdeel gesloten’. In verband met Koninginnedag, Dag van de Arbeid en Bevrijdingsdag is het stadsdeelkantoor van De Baarsjes gesloten op donderdag 30 april, vrijdag 1 mei en dinsdag 5 mei.
Welzijn/Sport. Kop: ‘Snelschaak toernooi’. Schaken onder het genot van oranjebitter en bitterballen; een spannend en gezellig begin van Koninginnedag. Het toernooi vindt plaats in Clubgebouw De Zuidpool aan de Willem Schoutenstraat 1A.
Amsterdams Stadsblad
Welzijn. Kop: ‘De Baarsjes stopt met eigen meldpunt’. De Baarsjes stopt met het Meldpunt Discriminatie/Moslimdiscriminatie. Het meldpunt heeft als als zelfstandig loket onvoldoende bestaansrecht.
Leefomgeving. Kop: ‘Nesten zwaluwen veilig in Witte de Withstraat’. In de Witte de Withstraat worden gevels ingrijpend gewijzigd. De tientallen nestkasten worden naar de achterzijde verplaatst.
Jongeren. Kop: ‘St. Jan winnaar Compokids 2009’. Groep zeven van basisschool St. jan is de winnaar van de jaarlijkse wedstrijd Compokids.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?