woensdag, maart 11, 2009

Publicaties tot en met 5 maart

27 februari

Parool
Onderwijs. Kop: ‘Basisschoolleerlingen krijgen filosofielessen’. Tien groepen 8 in De Baarsjes krijgen vanaf dinsdag filosofieles.
Veiligheid. Kop: ‘Dode Baarsjes kleine crimineel’. De man die in de nacht van maandag op dinsdag is doodgeschoten in de Cornelis Dirkszstraat in De Baarsjes, is de 38-jarige Namuk Dagastan.


28 februari

Parool
Wonen. Kop: ‘Orteliusbuurt krijgt een woonservicewijk’. De eerste plannen voor de over een paar jaar aan de Postjesweg te verrijzen woonservicewijk Augustinuspoort zijn klaar.
Volkskrant
Politiek. Kop: ‘Ik word raadslid’. Slechts 2,5 procent van de Nederlandse kiezers is lid van een politieke partij. De overheid gaat actief op zoek naar raadsleden. Ria Logtenberg, die uit Drenthe naar Amsterdam kwam om sociologie te studeren, werd indertijd wel gegrepen door de politiek en kwam in 2006 voor de PvdA in deelraad De Baarsjes.
Spits
Onderwijs. Kop: ‘Filosofielessen’. Op zes van de tien basisscholen in De Baarsjes starten komende dinsdag filosofielessen in de bovenste klassen.

2 maart

Metro
Onderwijs. Kop: ‘Filosofie’. Op de islamitische basis school As Siddieq begint vandaag een project met het geven van filosofielessen over burgerschap en veiligheid.
Parool
Welzijn. Kop: ‘Bijna honder keer achter de voordeur’. De bewonersadviseurs van De Baarsjes hebben in februari 95 keer aangebeld in de Mercatorbuurt Noord, in het kader van het project ‘Achter de Voordeur’.

3 maart

Parool
Welzijn. Kop: ‘Ideeën zeer welkom in ouderencentrum’. Een idee, je zal het maar hebben. De buurtwerkers van Drop-Inn nodigen iedereen uit die er last van heeft, 7 maart naar ouderencentrum De Hudsonhof te komen.

4 maart

Echo
Wonen. Kop: ‘Plan Augustinuspoort’. Op 12 maart is er voor alle bewoners van de Orteliusbuurt en andere belangstellenden een informatiemarkt in Nieuw Vredenburgh aan de Postjesweg 125.
Bewonersparticipatie. Kop: ‘Digitaal panel’. De digitale bewonerspanels van De Baarsjes, Oud-West en Osdorp lopen goed. Er zijn al honderden bewoners en ondernemers lid van de panels.
Wijkaanpak. Kop: ‘300 miljoen voor..’ In 2008 zijn Amsterdamse corporaties begonnen met het investeren van bijna 300 miljoen euro in de vijf Vogelaarwijken. De wijkaanpak speelt zich af in vijf wijken die door het ministerie zijn aangewezen, waaronder West binnen de ring (delen van Bos en Lommer en De Baarsjes).
Welzijn. Kop: ‘De Baarsjes ideeëndag. Drop-Inn organiseert op 7 maart een Ideeëndag in De Hudsonhof.
Jongerenwerk. Kop: ‘Kinderen op ontdekkingstocht’. Kinderen uit De Baarsjes gingen woensdag 25 februari op ontdekkingstocht langs de drie grootste speeltuinen in hun stadsdeel.
Veiligheid. Kop:‘Oplichters vragen geld voor Zimmerhoeve’.Regelmatig krijgt kinderboerderij de Zimmerhoeve te horen van bewoners uit stadsdeel de Baarsjes en Oud-West dat er colporteurs langs de deur gaan.
Jongerenwerk. Kop: ‘The Mall gaat door’. De stadsdeelraad heeft dinsdag 24 februari het advies opgevolgd van portefeuillehouder Lambriex om het contract met YfC rond de stichting The Mall De Baarsjes niet open te breken.
Cultuur. Kop: ‘West voor en door iedereen’. In 2004 is in Geuzenveld het 'Geheugen van West' opgericht. Het project kan uitgebreid worden naar Osdorp, De Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West, Slotermeer, Westerpark en Slotervaart.
EZ. Kop: ‘Zo financiert de Bank wel’. Dinsdag 3 maart organiseert Ondernemershuis West een netwerkborrel met als thema 'Zo financiert de Bank u wel!
Amsterdams Stadsblad
Welzijn. Kop: ‘Ideeëndag’. In de Hudsonhof in De Baarsjes is het zaterdag ideeëndag.
Kunst. Kop: ‘Expositie’. In de bibliotheek Mercatorplein is in maart en april de expositie Keramiek en Tiffany glaswerk te zien.
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Informatieavond over herindeling stadsdelen’. De Baarsjes en Westerpark houden allebei een informatieavond over de herindeling. De Baarsjes op donderdag 12 maart.
Parool
Bestuur. Kop: ‘Cohen roept PvdA terug’. Volgens fractievoorzitter Tamara Serno van de VVD in De Baarsjes zei Cohen eerder openlijk dat hij geen bezwaar had tegen de rol van Youth for Christ.
Onderwijs. Kop: ‘Groep 8 buigt zich over levensvraagstukken’. In De Baarsjes storten zes basisscholen zich zes weken op filosofie. De islamitische school As Siddieq is een van de deelnemers.
AT5
Bestuur. Kop: ‘Nieuw bestuur in De Baarsjes’. Stadsdeel De Baarsjes heeft sinds dinsdagavond weer een dagelijks bestuur.

5 maart

nrc next
Onderwijs. Kop: ‘En nu kan Mohammed naar ’t gym’. Voor leerlingen als Mohammed is een goede Citoscore een ticket to ride. Op zijn school, de islamitische basisschool As-siddieq in de Amsterdamse Baarsjes, wist iedereen al dat Mohammed naar het vwo kon.



Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?