maandag, maart 02, 2009

Publicaties tot en met 26 februari

18 februari

Parool
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Wil De Baarsjes wel fuseren, en met wie?’
De stadsdeelraad wil van de Baarsjesbewoners horen hoe er wordt gedacht over een mogelijke fusie met andere stadsdelen.

19 februari

RTVNH
Bestuur. Kop: ’Nieuw College Amsterdam De Baarsjes’. Stadsdeel De Baarsjes heeft een nieuwe coalitie. PvdA en GroenLinks zijn het samen eens geworden.
Parool
Stadsdeelwerken. Kop: ‘Reparaties aan spoor Jan Evertsenstraat’
Het GVB begint maandag een spoorreparatie op de Jan Evertsenstraat ter hoogte van het Mercatorplein.
Bestuur. Kop: ‘PvdA en GroenLinks samen verder in bestuur’. Ook college zonder ons zit vast aan contract Youth for Christ'. De VVD in De Baarsjes ‘kan niet aan de burger uitleggen' dat er opeens een andere coalitie bleek te zijn waar de liberalen niet meer in zitten.20 februari
Nederlands Dagblad

Bestuur. Kop: ‘VVD De Baarsjes uit coalitie na steun YfC’. De VVD-fractie in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes lijkt het slachtoffer te zijn geworden van de consequente steun aan Youth for Christ

21 februari

Parool
Welzijn. Kop: ‘Participatiemakelaar op zoek naar plannen’. Een 'participatiemakelaar' gaat in De Baarsjes op zoek naar bewoners die goede plannen hebben voor de leefbaarheid, en die daarvoor subsidie willen.

22 februari

Amsterdams Stadsblad
Welzijn. Kop: ‘Speurtocht langs grootste speeltuinen De Baarsjes’. Sportbuurtwerk organiseert woensdag 25 februari een Speeltuinen Speurtocht Festijn voor de kinderen in De Baarsjes.

23 februari

Parool
Leefomgeving. Kop: ‘Nieuwe lente, nieuwe bloemperken’.De bloemperken in de Curaçaostraat worden opgehoogd en er komen nieuwe, roze rozen.
Jongerenwerk. Kop:’ Jongens Chassébuurt in conflict met jeugdwerk YfC’. Onbekenden hebben de auto van een jongerenwerker van Youth for Christ (YfC) in De Baarsjes beschadigd.
Trouw
Jongerenwerk. Kop: ‘Elke groep bestaat uit individuen’. “De keiharde aanpak van een criminele jeugdgroep in het Amsterdamse Slotervaart loont”, stelt stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch tevreden vast.’ Zo houden onder andere de straatcoaches van de Stichting Aanpak Overlast Amsterdam (SAOA) , die jeugdgroepen in Slotervaart, Osdorp, De Baarsjes, Noord en Zeeburg in de gaten.
AT5.
Jongerenwerk. Kop :’De Baarsjes zit vast aan Youth for Christ’. Het contract voor de uitvoering van het jongerenwerk in stadsdeel De Baarsjes door Youth for Christ is niet open te breken.
Nieuws.nl
Jongerenwerk. Kop: ‘Stadsdeel kan Youth for Christ niet lozen’. Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes kan niet van jongerenorganisatie Youth for Christ (YFC) afkomen.

24 februari

Nederlands Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘YfC mag toch in De Baarsjes blijven’. Youth for Christ kan de komende vier jaar toch aan de slag in de jongerencentra in De Baarsjes.
Bestuur. Kop: ‘De Baarsjes zag bewust af van neutrale partij naast YfC’. Uit raadsstukken blijkt dat het bestuur de deur voor ‘neutraal’ jeugdwerk bewust dichtdeed.
Trouw.
Jongerenwerk. Kop: ‘Stadsdeel Baarsjes zit vast aan Youth for Christ’. Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes kan het contract met Youth for Christ niet openbreken.
Algemeen Dagblad
Jongerenwerk. Kop: Baarsjes toch verder met Youth for Christ’. Het Dagelijks Bestuur (DB) van stadsdeel de Baarsjes wil de samenwerking met de evangelische jongerenwerkorganisatie Youth for Christ (YfC) voortzetten. Deze wens gaat tegen de mening van de deelraad in.
Reformatorisch Dagblad.
Jongerenwerk. Kop: ‘ Youth for Christ gaat door in Amsterdam’. Jongerenorganisatie Youth for Christ (YfC) heeft een kort geding tegen het bestuur van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes ingetrokken.
Parool
Veiligheid. Kop: ‘Man doodschoten gedood in West’. In de Cornelis Dirkszstraat in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam is vannacht rond half één een man doodgeschoten.
Veiligheid. Kop: Geld voor kinderboerderij verdwijnt in eigen zak’.In Oud-West en De Baarsjes zijn oplichters actief die bewoners van deze stadsdelen geld willen laten storten voor het behoud van kinderboerderij Zimmerhoeve in Oud-West.
Jongerenwerk. Kop: ‘Contract christelijke organisatie niet ontbonden’. Youth for Christ blijft toch het jongerenwerk in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes uitvoeren.
NRC Handelsblad
Jongerenwerk. Kop: ‘Youth for Christ mag jongerenwerk in A'dam uitvoeren’. Jongerenorganisatie Youth for Christ heeft een kort geding tegen het bestuur van De Baarsjes om duidelijkheid te krijgen over het jongerenwerk in het Amsterdamse stadsdeel ingetrokken.
Telegraaf.
Veiligheid. Kop: ‘Dode bij schietpartij in Amsterdam’. Bij een schietpartij in de Cornelis Dirkszstraat in Amsterdam is afgelopen nacht een dode gevallen.
ANP
Veiligheid. Kop: ‘Doodgeschoten man was bekende van politie’. Agenten troffen de man rond half één 's ochtends dood aan op de Cornelis Dirkszstraat in stadsdeel De Baarsjes.
AT5
Veiligheid. Kop: ‘Doodgeschoten man was een bekende van de politie’. De 38-jarige man die dinsdag iets na middernacht werd doodgeschoten in een auto aan de Cornelis Dirkszstraat in de Baarsjes was een bekende van de politie.
RTVNH
Veiligheid. Kop: ‘Man doodgeschoten in Amsterdam-West’. Agenten troffen de man dood aan op de Cornelis Dirkszstraat in het stadsdeel De Baarsjes.
Blik op Nieuws
Veiligheid. Kop:’Amsterdammer (38) doodgeschoten in Amsterdam’. In Amsterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige Amsterdammer neergeschoten in een auto aan de Cornelis Dirkszstraat in Amsterdam-West.
Hartvannederland.nl
Veiligheid. Kop: ‘Man doodgeschoten in Amsterdam’. De schietpartij vond rond half een plaats in de Corneliz Dirkszstraat in Amsterdam-West.

25 februari

Echo
Milieu. Kop: ‘Vuilnis in het weekend’. “Wij willen onze hoge schoonheidsgraad op straat voor de toekomst zeker stellen en zijn daarom begonnen met het controleren op zondag”, vertelt portefeuillehouder Ab Cherribi.
Veiligheid. Kop: ‘Onechte colporteurs’. Kees Buizer van buurtcentrum De Havelaar waarschuwt bewoners uit De Baarsjes en Oud-West voor onechte colporteurs.
Bestuur. Kop: ‘Nieuwe coalitie’. De fracties van de PvdA en GroenLinks in De Baarsjes zijn een coalitie aangegaan.
Cultuur. Kop: ‘De kunst van verlicht eten’. Een geweldig idee voor de Juni Kunstmaand van beeldend kunstenaar Else van der Burgt en kok Fiona Inanov : een being-a-jellybar. In dit eetbare kunstproject worden verschillende Baarsjesbewoners geportretteerd.
Metro
Veiligheid. Kop: ‘Oplichters collecteren voor kinderboerderij’. In Amsterdam Oud West en De Baarsjes gaan oplichters langs de deuren die zeggen geld in te zamelen voor kinderboerderij Zimmerhoeve.
Veiligheid. Kop : ‘Doodgeschoten man bekende van politie’. Agenten troffen de man rond half één 's ochtends dood aan op de Cornelis Dirkszstraat in stadsdeel De Baarsjes.
Nederlands Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘De Baarsjes morrend achter komst YfC’. Het ging niet van harte, maar uiteindelijk ging gisteravond de volledige stadsdeelraad van de Amsterdamse Baarsjes akkoord met de komst van Youth for Christ.
Telegraaf
Veiligheid. Kop: ‘Dode in auto was bekende van politie’. De 38-jarige man die gisternacht dood werd aangetroffen in een auto in De Baarsjes, was een bekende van de politie.
Algemeen Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘Raad de Baarsjes kiest eieren voor zijn geld’. De raad van stadsdeel de Baarsjes heeft definitief gekozen voor samenwerking met de evangelische jongerenwerkorganisatie Youth for Christ. Intussen voelt de VVD zich het kind van de rekening.
Parool
Veiligheid. Kop:’Politie kende in auto doodgeschoten man’. Hij is eerder in aanraking geweest met de politie.
Wijkaanpak. Kop: ‘Geen zorg over geld voor Vogelaarwijken’. De ambtenaren van stadsdeel De Baarsjes zeggen dat het ministerie van Volkshuisvesting het stadsdeel ten onrechte niet als aparte Vogelaarwijk aanduidt.

26 februari

Nederlands Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘VVD Utrecht wel tegen YfC-werk’.Opnieuw ligt het jongerenwerk van Youth for Christ (YfC) onder vuur. Deze keer in Utrecht. De afgelopen weken stond de onafhankelijkheid van YfC in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes al ter discussie.
Parool
Stadsdeelwerken. Kop: ‘Opknappen Slatuinen historisch verantwoord’. De Slatuinenweg, het oudste straatje van De Baarsjes, krijgt een nieuw straatprofiel met 'historische uitstraling'.


Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?