woensdag, maart 18, 2009

Publicaties tot en met 12 maart

6 maart

Brabants Dagblad (en een aantal andere regionale dagbladen)
Welzijn. Kop: ‘Hoe word ik weer een trotse man?’ De afgelopen maanden zijn de eerste emancipatie- cursussen voor allochtone mannen gehouden op het politiebureau in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes.

7 maart

Parool
Bestuur. Kop: ‘Grote baas PvdA houdt niet van tegenspraak’. Buiten De Baarsjes - en vast ook ín dat stadsdeel - zullen weinig mensen hebben gehoord van VVD-bestuurder Mirjam Smeels. Totdat deze week bekend werd dat ze kon vertrekken.

8 maart

Telegraaf
Welzijn. Kop: ‘Gek’. Ik verzin het dus niet, hè, dat van die emancipatiecursus voor muzelmannen die zich in hun heerschappij bedreigd voelen. In het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, de parel op de kroon van de multiculturele samenleving, zijn ze er zelfs allang mee begonnen.

10 maart

Nederlands Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘Jongerenwerk: er moet iets te kiezen zijn’. De overheid moet, in een geval als het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes, niet weer exclusief met een religieuze organisatie, zoals Youth for Christ, in zee gaan. Op zijn minst moet er voor de bewoners wat te kiezen zijn.
Webregio.nl
Welzijn. Kop:’Juk van trots’. Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes gaat allochtone mannen een cursus aanbieden om weer de trotse man van weleer te zijn.
Parool
Kop: ‘Postjespostbode stopt na veertig dienstjaren’. Arie Castelijn, de postbode van de Postjesbuurt, gaat donderdag na veertig dienstjaren met de vut.

11 maart

Amsterdams Stadsblad

Wonen. Kop: ‘Broederhuis’. Donderdag is van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond in Nieuw Vredenburgh (Postjeweg 125)
Horeca/Wonen. Kop: ‘Drijvend terras De Baarsjes in de maak’. Achter het gebouw Het Sieraad komt een drijvend terras.
Echo
Cultuur. Kop: ‘Party in the park’. Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes heeft de organisatie van het grote openingsevenement van Juni Kunstmaand 2009 gegund aan ‘Party in the Park’ van Kraakman Evenementen.
Onderwijs. Kop: ‘Op zondag naar school’. Wethouder Ab Cherribi van stadsdeel De Baarsjes was op zondag 8 maart te gast als docent Stedenbouw en Architectuur op de IMC Weekendschool in Het Sieraad aan de Postjesweg.

12 maart

Telegraaf
Financiën. Kop: ‘Heibel om bespaartips’. Onder de noemer 'Geen poen, wat te doen' probeert stadsdeel De Baarsjes zijn minderbedeelde inwoners op de hoogte te brengen van alle gemeentelijke regelingen die er zijn geld om uit te sparen. Dit tot grote ergernis van de lokale VVD aldaar.
Parool
Milieu/leefomgeving. Kop: ‘De Baarsjes als dorp met eigen zuivel en fruit? Het kan!’ Duurzaamheid is hip. Een expositie in architectuurcentrum Arcam toont toekomstschetsen voor De Baarsjes, een dichtbebouwd stadsdeel, waarvan mensen denken dat er geen groen in te krijgen is.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?