dinsdag, januari 27, 2009

Publicaties tot en met 21 januari

16 januari

Telegraaf
Milieu. Kop: ‘Veel stadsdelen minder schoon’. De rapportcijfers van de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart, Osdorp, Bos en Lommer, Oost/Watergraafsmeer en ZuiderAmstel zijn omlaaggegaan, want daar werd meer zwerfvuil gevonden.
Milieu. Kop: ‘Achterstellen van vuile auto taboe’. Het Amsterdamse idee om zuinige auto's voorrang te geven voor een parkeervergunning, is het kabinet in het verkeerde keelgat geschoten. Amsterdam begint in april met een proef in de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark
Parool

Jongerenwerk. Kop: ‘Het meldpunt discriminatie maakt bezwaar tegen het personeelsbeleid van Youth for Christ (YfC) in De Baarsjes.’
Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘PvdA-politici voeren felle interne strijd over resterende hoeveelheid posten voor stadsdeelvoorzitters’. Vooral de PvdA is verdeeld over het ideale aantal stadsdelen. Een ruime meerderheid van de stadsdeelvoorzitters (allen PvdA'ers) ondersteunt het minderheidsstandpunt van commissielid Arco Verburg, stadsdeelvoorzitter in De Baarsjes.
Milieu. Kop: ‘Minister Cramer tegen plan Amsterdam schone auto's voor te trekken’. Vorige week werd bekend dat twee stadsdelen, Westerpark en De Baarsjes, milieuvriendelijke auto's sneller een parkeervergunning willen geven.
Wonen. Kop: ‘Gat bij Admiralengracht blijft nog tijdje open’.
Bewoners van de Witte de Withstraat, Lodewijk Boisotstraat en Van Kinsbergenstraat kunnen al een tijdje bij elkaar naar binnen en over de Admiralengracht heen kijken.

Almere Vandaag/Noordhollands Dagblad/Metro
Milieu. Kop: ‘Parkeerplan afgeschoten’. Milieuminister Jacqueline Cramer (PvdA) ziet geen heil in de Amsterdamse plannen om eigenaren van een zuinige auto sneller een parkeervergunning te verlenen. Het gemeentebestuur van PvdA en GroenLinks mikt op een betere luchtkwaliteit met een proef in twee stadsdelen, De Baarsjes en Westerpark.
AD.nl

Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘Advies Mertens: van 14 naar 7 stadsdelen’. In Oost worden Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer één stadsdeel. In Zuid gaan Oud-Zuid en Zuideramstel samen door. In West binnen de ring worden Westerpark, Oud-West, de Baarsjes en Bos en Lommer samengevoegd.

17 januari

COC.nl
Jongerenwerk. Kop: ‘Roep toezicht sollicitaties YfC’. Het Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) maakt zich ernstige zorgen over het personeelsbeleid van Youth for Christ (YfC) in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes.
Parool
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: 'Inwoners moeten je kennen; Hoe moet het zonder kleine stadsdelen? Krijg je dan buurtcomités?' De Baarsjes wil vooral niet te groot worden. Stadsdeelbestuurder Godfried Lambriex (PvdA) merkt aan de dagelijkse praktijk hoe belangrijk die kleinschaligheid is.
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Ruiken aan de macht in Osdorp en De Baarsjes’. Minder stadsdelen heeft de commissie-Mertens aanbevolen. De Baarsjes wil best wát groter worden, al het moet wel leuk blijven. En intussen vergadert Osdorp over de locatie van het nieuwe stadsdeelkantoor.
Welzijn. Kop: ‘Steeds meer crèches’. In Amsterdam hebben de afgelopen drie maanden twaalf nieuwe kinderdagverblijven de deuren geopend. Daarmee komt het totaal aantal op 390. De komende twee maanden komen daar er in elk geval nog vier nieuwe bij: twee in De Baarsjes en twee in Bos en Lommer.

18 januari

Amsterdams Stadsblad
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘In 2010 minder stadsdelen’. Westerpark, Oud-West, Bos en Lommer, De Baarsjes, Zeeburg, Oost-Watergraafsmeer, Zuideramstel, Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp zijn allemaal te klein en moeten dus anders worden ingedeeld.

19 januari

Algemeen Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘Kille reacties op christelijk jeugdwerk - De Baarsjes zit niet te wachten op 'komst van Jezus Christus'.
De Dordtenaar /Groene Hart/Haagsche Courant en een aantal andere regionale Dagbladen

Jongerenwerk. Kop: ‘De Baarsjes wil geen christelijke jeugdwerkers’. In het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes gaat jongerenwerkorganisatie Youth for Christ in de komende vier jaar al het jeugdwerk regelen. De overwegend islamitische jongeren zitten daar niet op te wachten.
Zibb.nl/ Binnenlands Bestuur

Milieu. Kop: ‘Amsterdams bedrijfsleven niet blij met parkeerplannen.’ Ondernemersverenigingen in Amsterdam zien niets in de proef van de gemeente om schone auto's sneller een parkeervergunning te geven dan vervuilende voertuigen. De gemeente wil de proef met de zogeheten milieuparkeervergunning vanaf 1 april houden in de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark
RTVNH
Milieu. Kop: ‘Ondernemers hekelen milieuparkeren’. Ondernemersverenigingen in Amsterdam zien niets in de proef van de gemeente in de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark om schone auto's sneller een parkeervergunning te geven dan vervuilende voertuigen.
Parool
Welzijn. Kop: ‘Inwoners: op de bres tegen huiselijk geweld’. Ruim driekwart van de Baarsjesbewoners zegt in actie te komen als ze huiselijk geweld signaleren, blijkt uit een steekproef onder 263 man.

20 januari

Metro
Jongerenwerk/EZ. Kop: ‘Shoppen voor nop’. De weggeefwinkel op de Jan Evertsenstraat in De Baarsjes is opgezet door de Dienst Werk en Inkomen (DWI, voorheen de Sociale Dienst) om drop-outs of jongeren zonder baan aan het werk te helpen en hen te begeleiden in het vinden van hun koers.
Milieu. Kop: ‘Bedrijven tegen parkeerplannen’. Ondernemersverenigingen in Amsterdam zien niets in de proef van de gemeente in de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark
Amsterdam.nl/TV
Kop: ‘Jaarlijks zoekt stadsdeel de Baarsjes in samenwerking met woningcorporatie Ymere naar nieuw talent in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar’.
Radio 1

Jongerenwerk. Kop: ‘Christelijk jongerenwerk voor allochtone jongeren’. Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes heeft het jongerenwerk sinds enige maanden volledig in handen gegeven van de Christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ.
Amsterdam Centraal
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Wat vinden burgers van minder stadsdelen?’ Opvallend was dat een lid van de commissie Mertens, Arco Verburg (Baarsjes), al gelijk met stevige kritiek op de afname kwam.
Parool

Milieu. Kop: ‘Ondernemers tegen proef milieuparkeervergunningen’. Ondernemersverenigingen zien niets in het experiment van de gemeente schone auto's sneller een parkeervergunning te geven. De gemeente wil vanaf 1 april met 'milieuparkeervergunningen' experimenteren in De Baarsjes en Westerpark.
Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘PvdA'ers verdraaien feiten’. Volgens PvdA-gemeenteraadslid Frank de Wolf wil een meerderheid van de Amsterdammer niet af van de stadsdelen. Ook de PvdA-fractievoorzitters uit Westerpark, Bos en Lommer, De Baarsjes, Geuzenveld, Osdorp en Oud-West beweren dit in een ingezonden brief in dezelfde krant.

21 januari

Echo

Onderwijs. Kop: ‘Voorlezen en ontbijten’. Voor kinderen van drie tot zes jaar (en hun ouders) staat zaterdag 24 januari een lekker ontbijtje klaar in Bibliotheek Mercatorplein.
Milieu. Kop: ‘Proef milieuparkeervergunning’. In De Baarsjes en Westerpark start per 1 april een pilot met de milieuparkeervergunning, één van de maatregelen om luchtkwaliteit en bereikbaarheid te verbeteren.
Sport. Kop: ‘Gymnastiek’. Iedereen die als goed voornemen heeft om meer te willen bewegen in 2009, kan terecht bij Arma in de Joop Westerweelschool, Balboaplein 44.
Welzijn. Kop. ‘Cursus Assertiviteit’. Voor wie wil leren beter voor zichzelf op te komen, biedt Raster Maatschappelijke Dienstverlening een cursus Assertiviteit aan voor vrouwen van 20 jaar tot en met (plus minus) 55 jaar uit Oud-West, De Baarsjes en Bos en Lommer.
Bewonersparticipatie. Kop: ‘Bewonerspanel groeit gestaag’. Het digitale bewonerspanel van De Baarsjes bestaat twee jaar. Hier kunnen bewoners en ondernemers hun mening geven en meedenken over uiteenlopende zaken binnen het stadsdeel.
Reformatorisch Dagblad.
Jongerenwerk. Kop: ‘Youth for Christ weer onder vuur’. In Amsterdam is in stadsdeel De Baarsjes opnieuw commotie ontstaan over de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ. Een motie van wantrouwen dreigt nu voor stadsdeelvoorzitter Verburg.
AT5

Jongerenwerk. Kop:’ Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg verder onder vuur’. Het vertrouwen van de deelraad van de Baarsjes in Youth For Christ is nihil.
Parool
Jongerenwerk. Kop: ‘De Baarsjes verscherpt toezicht YFC’. De Baarsjes stelt de jongerenwerkers van Youth for Christ (YfC) onder curatele. Het vertrouwen in de organisatie is 'zwaar beschadigd', aldus stadsdeelvoorzitter Arco Verburg.
EZ. Kop: ‘Weg met het gordijn’. Vrouwen met problemen kunnen meer dan ze denken, bewijst Yasmin Kouddour. Ze begon een atelier en winkeltje aan het Balboaplein, voor vrouwen uit de wijk en nu staat ze aan het hoofd van een klein imperium dat kansarme vrouwen aan een opleiding en werk helpt.
Sport. Kop: ‘De Baarsjes. Goedkope fitness voor vrouwen met stadspas’.
Gay Krant
Jongerenwerk. Kop:’ Youth for Christ onder curatele’.
RTVNH
Jongerenwerk. Kop:’Toezicht op Youth for Christ’.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?