dinsdag, januari 20, 2009

Publicaties tot en met 14 januari

8 januari

Metro; BN DeStem (en een aantal andere regionale Dagbladen)

Milieu. Kop: ‘Bezitters van schone auto’s zullen in delen van Amsterdam sneller een parkeervergunning krijgen dan eigenaren van vervuilende voertuigen. Het gaat om een proef in de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark.

9 januari

Parool

Kop: ‘De Baarsjes. Vijftienduizend euro voor acrogym'
De Ymere Baarsjes Beurs, vijftienduizend euro, is dit jaar gewonnen door drie meisjes die de sport acrogym beoefenen.
Milieu. Kop: ‘Voortrekken schone auto gaat door’. Ondanks mogelijke juridische bezwaren krijgen vanaf april bezitters van een milieuvriendelijke auto (met een lage Co2-uitstoot) in De Baarsjes en Westerpark een halfjaar lang voorrang boven andere auto-eigenaren.
Volkskrant

Milieu. Kop: ‘Rechter verwerpt achterstellen SUV’. Bestuurders van benzineslurpende auto's die in Amsterdam achteraan moeten sluiten voor hun parkeervergunning maken bij de rechter een goede kans de maatregel ongedaan te krijgen. Dat zegt Ben Olivier, hoofddocent bestuurs- en staatsrecht aan de Universiteit van Amsterdam in een reactie op de komende proef in de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark.

10 januari

Parool
Milieu. Kop: ‘VVD wil parkeerbeleid van Amsterdam laten verbieden’. De VVD vindt dat de gemeente Amsterdam autobezitters discrimineert door mensen met een schone auto sneller een parkeervergunning te geven, zoals dat vanaf april in De Baarsjes en Westerpark gaat gelden.
Wonen. Kop: ‘Vrouw van 68….’. Een 68-jarige bewoonster van de Orteliusstraat is gisteren in verzekerde bewaring gesteld omdat ze vanuit haar woning in harddrugs handelde
Cultuur. Kop: ‘Baarsjesdag moet nu wel een succes worden’. Baarsjesdag op het Mercatorplein was eind augustus geen succes. Stadsdeelbestuurder Mirjam Smeels moet iets verzinnen om Baarsjesdag volgend jaar wel te laten slagen.
Milieu. Kop: Symboolpolitiek’ . Parkeren is een schone zaak. Wie in De Baarsjes wil parkeren, krijgt binnenkort voor een schone auto sneller een vergunning.

Bestuurlijk Vernieuwing. Kop: ‘Commissie wil andere relatie met stadhuis’. Volgens de commissie Mertens moet er een cultuuromslag komen waarbij stadsdelen en het stadsbestuur in de Stopera veel beter samenwerken, en moet het aantal stadsdelen omlaag. In de meest gehoorde optie krijgt de vermindering vooral haar beslag in West, bij de stadsdelen Slotervaart, Osdorp, De Baarsjes, Geuzenveld-Slotermeer, Oud-West en Bos en Lommer.
Deventer Dagblad (en een aantal andere regionale Dagbladen)
Cultuur. Kop: ‘Het jaar van Esther Waij kan niet meer stuk’. Esther Waij kijkt terug op een vruchtbaar jaar. Haar tweede roman Man op je lip, die in De Baarsjes speelt, kwam uit, en de rechten werden gekocht door productiemaatschappij Nedfilm & TV.

12 januari

Parool
EZ. Kop: ‘Janeef blijft zorgenkind door hoge winkelhuur’
Het wordt maar niks met de 'Janeef', zoals Jan Evertsenstraat door de bewoners wordt genoemd. De winkelstraat is op vervoersniveau de afgelopen jaren prachtig opgeknapt, maar er zijn te weinig hoogwaardige winkels.

Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘Strijd om stadsdelen nu echt begonnen’. De Commissie-Mertens is niet unaniem. Zo heeft commissielid Arco Verburg, stadsdeelvoorzitter van het kleinste stadsdeel, De Baarsjes, volgens diverse bronnen laten weten dat hij een minderheidsstandpunt inneemt.
Bestuurlijke Vernieuwing. Kop: ‘Marcouch voelt voor super-stadsdeel’. De stadsdeelkwestie splijt echter de PvdA. Zo is Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg van De Baarsjes het naar verluidt niet eens met het voorstel het aantal stadsdelen te halveren.
Milieu. Kop: ‘Autootjes met gunstig label vliegen over de toonbank door fiscale voordelen en wellicht een béétje het Amsterdamse beleid’. Eigenaren van auto's met een lage CO2-uitstoot krijgen vanaf april voorrang op de wachtlijsten van De Baarsjes en Westerpark.

13 januari

AT5

Jongerenwerk. Kop: ‘Jeugdwerk Baarsjes werft Christenen’. Er is opnieuw ophef ontstaan over de rol van Youth for Christ (YfC) in het jeugdwerk in De Baarsjes.
Binnenlands Bestuur.
Milieu. Kop: ‘VVD: 'Amsterdam discrimineert bezitters oude auto's'. VVD-Kamerlid Charlie Aptroot beschuldigt het Amsterdamse stadsbestuur van discriminatie omdat de gemeente vanaf april in de twee stadsdelen De Baarsjes en Westerpark gedurende een half jaar sneller een parkeervergunning geeft aan mensen met een schone auto.
Parool
Wonen. Kop: ‘Vereniging eigenaren, hoe regel je zoiets? ‘
Er is veel animo voor de gratis cursus die VvE Belang, de vereniging voor verenigingen van eigenaren, en De Baarsjes aanbieden aan eigenaren van appartementen

14 januari

Echo

Dienstverlening. Kop: ‘Theaterbon bij paspoort’. Wie in januari op donderdagavond na 18.00 uur een paspoort komt bestellen bij stadsdeel De Baarsjes krijgt een theaterbon ter waarde van 25 euro.
Sport. Kop: ‘Schaatsen in Rembrandtpark’. De schaatskoorts nam afgelopen week ongekende vormen aan. Ook de bewoners uit De Baarsjes bonden de ijzers onder.
Stadsdeelwerken. Kop: ‘Paramariboplein graffitivrij’. Afgelopen zaterdag vond op het Paramariboplein het officiële startsein plaats van het project De Baarsjes Graffitivrij.
Veiligheid. Kop: ‘Drugsdealers aangehouden’. De Baarsjes. Een 68-jarige vrouw en haar 26-jarige kleinzoon zijn afgelopen donderdag aangehouden op verdenking van handel in harddrugs vanuit een woning aan de Orteliusstraat.
Telegraaf en Auto.blog.nl
Milieu. Kop: ‘Milieuparkeren irriteert MKB’. De Amsterdamse middenstand is onaangenaam verrast door de proef met milieuparkeervergunningen die in april van start gaat in De Baarsjes en Westerpark.
Nederlands Dagblad
Jongerenwerk. Kop: ‘Kritiek De Baarsjes op Youth for Christ’. De christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ (YfC) heeft het nieuwe personeel voor zijn jeugdwerk in het stadsdeel De Baarsjes uitsluitend geworven in eigen kring.
Parool
Onderwijs. Kop: ‘Corantijn is verguld: niet 'te' zwart meer ‘. De voorheen zwarte school Corantijn meldt erin te slagen een echte gemengde school te worden, met dank aan actieve ouders.
AT5Jongerenwerk. Kop: ‘Bestuur van De Baarsjes onder vuur.’ GroenLinks en D66 zetten hun vraagtekens bij het functioneren van stadsdeelvoorzitter Arco Verburg.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?