maandag, december 08, 2008

Publicaties tot en met 3 december

28 november

Noordhollands Dagblad
Welzijn/talentontwikkeling. Kop: ‘Acrogymtrio Kwiek hoopt op €15.000’. Roos Schoots, Loucky Spit en Anous van der Vliet hopen een beurs van 15.000 euro te krijgen. Loucky en Roos wonen in De Baarsjes, waar bewoners met bijzondere talenten kunnen door middel van het filmen van hun 'kunstje' mee kunnen dingen naar een beurs, de 'Ymere Baarsjes Beurs'.

Parool
Welzijn/Onderwijs. Kop: ‘Wendy van Aartsen (28)’. Wendy van Aartsen, sinds 2005 werkzaam op de Joop Westerweelschool in De Baarsjes (Groep 1 en 2) over de folder ‘Meesterschap’: "Ik was al een tijdje erg op zoek naar uitbreiding. Op de Pabo krijg je alleen de basis, in de praktijk kom je met allemaal dingen in aanraking die je daar niet leert. Hoe ga je met de ouders van leerlingen om, die soms grote problemen hebben? Ik pak dat dan wel op, maar ik heb ook nog eens de drang om dat heel goed te willen doen."Welzijn/Onderwijs. Kop: ‘Kleur van school 'geen zaak Vadertje Staat'. Schooldirecteuren reageren op het plan van PvdA-raadslid Charlotte Riem Vis om de overheid te laten bepalen naar welke school kinderen gaan. Op die manier moeten de scholen beter mengen en voor maximaal dertig procent gevuld zijn met kansarme kinderen. Onder andere voeren de directeuren aan dat het onderwijs zelf vaak al op zoek is naar oplossingen. Zo wordt in de stadsdelen De Baarsjes, Bos en Lommer, Westerpark en Oud-West gekeken naar de vorming van buurtscholen, die, de naam zegt het al, alleen kinderen uit de buurt aannemen.

Metro
Welzijn. Kop: ‘Vrijwilligers: Huiselijk geweld in De Baarsjes bestreden’. Amsterdam. De Baarsjes wil volgend jaar vier intermediairs huiselijk geweld aanstellen en opleiden om als vrijwilliger actief op zoek te gaan naar signalen van huiselijk geweld.

De Telegraaf
Welzijn/Onderwijs. Kop: ‘Veel ouders kiezen voor witte scholen’. Uit gegevens van de gemeente blijkt dat veertig procent van de autochtone ouders voor een wittere school voor hun kinderen kiest dan de drie dichtstbijzijnde scholen in de buurt. Veertien procent van de allochtonen volgt dit voorbeeld. Van de stadsdelen Westerpark, Bos en Lommer, De Baarsjes, Noord en Osdorp en iets minder van Geuzenveld-Slotermeer en Oost-Watergraafsmeer) gaan veel kinderen in een ander stadsdeel naar school.

HP De Tijd
Wonen. Kop: ‘Let’s go West’. Huizen in de betere delen van Amsterdam zijn
onbetaalbaar. Daarom trekken mensen met geld naar buurten met een dubieuze reputatie. Als voorbeeld van zo’n dubieuze reputatie wordt in het artikel ook een incident uit mei 2003 in De Baarsjes genoemd: ‘Marokkaanse jongeren in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes voetbalden met bloemenkransen voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.’

29 november

Elsevier
Bestuurlijke vernieuwing . Kop:’De laatste loodjes van oud West’. Elzevier volgde drie maanden de perikelen in het piepkleine stadsdeel Oud-West. In het artikel komt ook Van Valkenburg , fractievoorzitter van Groen Links in Oud West, aan het woord. Hij weet wel waarmee Oud-West moet fuseren: “Met De Baarsjes en de Jordaan”.

1 december

Parool
Welzijn. Kop: ‘Vijf mensen ziekenhuis in door koolmonoxide’. De Baarsjes. Vijf personen uit een woning aan de Admiralengracht zijn gisteravond naar een ziekenhuis gebracht nadat zij bloot hadden gestaan aan koolmonoxide. De oorzaak bleek een defecte afvoer van de kachel te zijn.
Welzijn. Kop:’De Baarsjes. Opsporen geweld in huis door vrijwilligers’. Volgend jaar moeten in het stadsdeel minimaal vier 'intermediairs huiselijk geweld' in de wijken actief op zoek gaan naar signalen van geweld achter de voordeur. Volgende week buigt de deelraad zich over het plan.

2 december

Metro
.Welzijn/Kunst. Kop: ‘Verhalen van slachtoffers uitgebeeld volgende week in het Sieraad’. Via kunst, muziek en vertellingen spreken over beladen onderwerpen als huiselijk geweld en eerwraak. Hiermee proberen de Stichting voor Interculturele Participatie en Integratie (Sipi) en theatermaakster Adelheid Roosen zowel slachtoffers als daders op een ‘luchtige’ manier te bereiken. “We willen de taboes doorbreken en mensen op een laagdrempelige manier benaderen over dit toch wel beladen onderwerp”, zegt projectleider Souad Salama van het Sipi.

Parool
Stadsdeelwerken. Kop:’De Baarsjes: Buurtoverleg kan veel meer opleveren’. Het buurtoverleg moet efficiënter en effectiever worden. Dit is de uitkomst van een onderzoek naar de doelmatigheid van een kleine tien jaar buurtoverleg. De belangrijkste conclusies zijn dat de vergaderingen te weinig mensen trekken en dat het stadsdeel en de bewoners geen gezamenlijke agenda hebben. Verder worden besluiten lang niet altijd daadwerkelijk uitgevoerd.

3 december

De Echo

Welzijn. Kop: ‘Stem op talent’. Over Ymere Baarsjes Beurs.
Veiligheid. Kop: ‘Autodiefstal’. 24 november incident op Admiraal de Ruijterweg.
Welzijn. Kop: ‘Culturele activiteit’. Kennismaking met Hindoestaanse cultuur in Hudsonhof.
Welzijn. Kop: ‘Sint gaat met tijd mee.’ Marokkaanse Pieten leren Sint het westside-teken.
Kunst/Cultuur. Kop: ‘Dansen en dineren’. Indiaas dansdiner in theater de Cameleon door st. Drop-Inn.
Welzijn. Kop: ‘Dineren met leeftijdsgenoten’. Diner voor 55+ in Nieuw Vredenburgh.
Economische Zaken. Kop: ‘Bijzondere notenwinkel’. Prijs voor Gerrie en Joop Sierat van Aladdin’s notenbar.
Welzijn. Advertentie: ‘Talentenjacht 2008: over 5 jaar heb ik een droombaan’. Paginagrote advertentie o.a. van De Baarsjes
Kunst/Cultuur. Advertentie: ‘Juni Kunstmaand 2009 – €40.000 subsidie voor groot evenement.’

Amsterdams Stadsblad
Welzijn. Kop: ‘Motie van treurnis voor bestuur Baarsjes.’ Gunning jongerenwerk aan The Mall.
Dienstverlening. Kop: ‘De Baarsjes stijgt op overheidsmonitor. Nr. 3 op lijst voor deelgemeenten.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?