woensdag, december 03, 2008

Publicaties tot en met 27 november

21 november

Parool. Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Oppositie, GroenLinks zetten PvdA onder druk’. Buiten de PvdA om tekent zich een meerderheid af in de Amsterdamse gemeenteraad om fors te snijden in het aantal stadsdelen. De vermindering moet vooral zijn beslag krijgen in West, bij de stadsdelen Slotervaart, Osdorp, de Baarsjes, Geuzenveld-Slotermeer, Bos en Lommer, Oud-West en Westerpark

22 november

Parool.
Welzijn. Kop: ’Mercatorbuurt. Op bezoek bij wie het niet zo lekker gaat’. In De Baarsjes wordt een Maatschappelijk Steunsysteem ingevoerd. Voor de noordelijke Mercatorbuurt betekent dit binnenkort huisbezoeken aan bewoners met wie het naar verluidt slecht gaat.

23 november

Telegraaf.
Welzijn. Kop: 'Young professionals' reizen Verhagen vooruit’. Zes 'young professionals' tussen de 25 en 34, waaronder Susanne Kluwer uit De Baarsjes, zijn minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken, die vanaf maandag een bezoek brengt aan Marokko en Algerije, vooruit gereisd. “In De Baarsjes leven verschillende bevolkingsgroepen, althans Nederlanders met opa's en oma's uit Marokko of Turkije”, aldus Susanne Kluwer. “Dit is een unieke gelegenheid om hun achtergrond te leren kennen”.

25 november

Parool
. EZ. Kop: ‘Chassébuurt . Brainstormen over gebiedspromotie ‘.
De Chassébuurt moet 'een sprong voorwaarts op promotiegebied' maken, aldus stadsdeel De Baarsjes. Er is een brainstormsessie voor de buurt belegd in Meneer De Wit aan de Postjesweg, met een inleiding van een specialist in citymarketing.

26 november

Parool
. Welzijn. Kop: ‘Bestuur Baarsjes krijgt laatste waarschuwing’. De deelraad van De Baarsjes veroordeelde tijdens de raadsvergadering van 25 november het besluit van het eigen bestuur om het jongerenwerk voor de komende vier jaar aan Youth for Christ te gunnen in een motie van treurnis.Amsterdams Stadsblad. Welzijn. Kop: ‘Extra hulp voor psychisch zwakken”. In 2009 gaat De Baarsjes in het noordelijke gedeelte van de Mercatorbuurt bij bewoners thuis op bezoek. Het stadsdeel gaat aan bewoners vragen welke hulp ze nodig hebben op gebied van zorg en welzijn en geeft adviezen tegen armoede. Voor mensen met een psychische beperking voert De Baarsjes een Maatschappelijk Steunsysteem (MSS) in.
COC- Nederland. Welzijn. Kop: ‘A'dam-De Baarsjes legt YfC aan banden. De Amsterdamse deelraad De Baarsjes heeft op dinsdag 25 november ingestemd met de uitvoering van het jongerenwerk door Youth for Christ (YfC). COC Amsterdam is verre van tevreden met de keuze van YfC voor het jongerenwerk in de Baarsjes, maar is enigszins gerustgesteld met de op 25 november aangenomen motie die moet waarborgen dat er geen enkele barrière komt voor homoseksuele medewerkers.

De Echo.
Welzijn/Onderwijs. Kop: ‘De Baarsjes: zoektocht naar talent uit West’. Twintig talentvolle en ambitieuze jongeren uit West kregen op donderdag 20 en vrijdag 21 november de kans hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De organisatie van de talentenjacht was in handen van de internationale studentenvereniging AIESEC. Amsterdam Bright City en Stadsdeel De Baarsjes ondersteunden het initiatief.
Wonen. Kop: ‘De Baarsjes op de Woonbeurs’. De stand van De Baarsjes is op zaterdag 29 en zondag 30 november te vinden in de nagebouwde Zuiderkerk op de Woonbeurs in de Rai.
Kunst/Cultuur; Kop: ‘De Baarsjes: Kader Abdolah te gast’. De in 1954 in Iran geboren schrijver Kader Abdolah is op donderdag 27 november te gast in de bibliotheek Mercatorplein.
Kunst/Cultuur; Kop: ‘De Baarsjes: Art & Dinnerwalk’. Kunst bewonderen, lekker eten en betaalbare kunst kopen kan op 6, 13 en 14 december bij enkele galeries in De Baarsjes tijdens de tweed editie van Art & Dinnerwalk.

27 november

Noordhollands Dagblad
. Kunst/Cultuur. Kop:’ Puzzel rond liefdesverdriet’. In de tweede roman van Esther Way ‘'Man op je lip' verhuist de hoofdpersoon, een rijke
‘PC-Hooftstraat-vrouw’, na haar scheiding vanuit Amsterdam Oud Zuid naar de multiculturele wijk De Baarsjes.
Nieuws.nl. Wonen. Kop: ‘Rechtbank bemiddelt tevergeefs in zaak Westermoskee’. Een bemiddelingspoging van de rechtbank tussen woningcorporatie Stadgenoot en investeringsmaatschappij Manderen over het conflict rondom de Amsterdamse Westermoskee heeft geen resultaat opgeleverd, aldus een woordvoerder van Stadgenoot. De rechter beslist nu op 17 december hoe de partijen uit elkaar moeten gaan.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?