maandag, december 29, 2008

Publicaties tot en met 24 december

18 december

Telegraaf
Veiligheid. Kop: ‘Jeugd regelt beveiliging’. Leeftijdgenoten op Mercatorplein aangepakt door studenten van de ROC Security Academy.

19 december

Nederlands Dagblad (en tevens in een twintigtal andere Regionale Dagbladen)
Veiligheid. Kop: ‘Anoniem een buurjongen verklikken’. De politie gebruikt de anonieme tiplijn M. niet meer alleen bij de bestrijding van de georganiseerde misdaad. Ook burgers kunnen via deze lijn de politie tippen over lokale inbraken, brandstichting of vandalisme. Onder andere in Rotterdam en stadsdeel De Baarsjes heeft de politie inmiddels resultaten kunnen boeken dankzij anonieme tips over woning- en auto-inbraken.
HP de Tijd
Welzijn. Kop: ‘De eenzame kerst van Thea Moear’. Ooit stond ze aan het hoofd van een berucht misdaadsyndicaat en vierde ze Kerstmis met Klaas Bruinsma. Nu zit ze in haar uppie op een onverwarmde flat in de multiculturele Amsterdamse buurt De Baarsjes.
Parool
Stadsdeelwerken. Kop: ‘Amsterdam bindt de strijd aan met graffiti’. Graffiti op elke plek in Amsterdam moet binnen zeven dagen zijn verwijderd. De gemeenteraad stemde in met een CDA-motie van deze strekking. In De Baarsjes was al eerder besloten vanaf 1 januari de aanpak van graffiti te verscherpen.
nrc next

Kunst/EZ. Kop: ’Christmas Craftymarkt’. Amsterdam: Jan Maijenplein (Baarsjes). Op de Christmas Craftymarkt verkopen enkele tientallen designers leuke en unieke kerstcadeautjes.
Blik op nieuws
Kunst/EZ. Kop: ‘Last-minute shoppen bij Christmas Craftymarkt.
Midden in de Amsterdamse Baarsjes bieden ontwerpers en designers hun zelfontworpen en in sommige gevallen zelfgemaakte ontwerpen aan.

20 december

Parool
Veiligheid. Kop: ‘Lunchroom Le Mona dicht na drugsvondst’.

21 december

Amsterdams Stadsblad
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Tien stadsdelen zijn te klein’. Stadsdelen moeten in de toekomst minimaal 80 duizend inwoners tellen en maximaal 120 duizend. Dat is één van de bevindingen van de commissie Mertens (commissie Verbetering Bestuur Amsterdam). Ook de helft van de inwoners van Amsterdam wil minder stadsdelen. Stadsdeel De Baarsjes behoort tot de tien stadsdelen die minder dan 80 duizend inwoners hebben.

22 december

Parool
Dienstverlening. Kop: ‘De Baarsjes. Regels en aanverwante zaken allemaal online’. Alle verordeningen en reglementen van het stadsdeel zijn online gezet, compleet met register en een zoekfunctie.

24 december

Echo

Veiligheid. Kop: ‘De Baarsjes. Sluiting lunchroom’. Lunchroom Le Mona aan de Jan Evertsenstraat 34 is vrijdag op last van de burgemeester gesloten. Er was een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.
Veiligheid. Kop:’De Baarsjes. Gewelddadige straatroof’. De politie heeft in de nacht van 18 december een 25-jarige man aangehouden als verdachte van een gewelddadige straatroof, waarbij hij het slachtoffer in het gezicht heeft gestoken

Onderwijs. Kop: ‘De Baarsjes. KinderKerstKoor in Chassékerk’.De leerlingen van de St. Janschool brachten afgelopen donderdag licht in de duisternis van de leegstaande Chassékerk met een speciale editie van hun jaarlijkse kerstconcert.
EZ. Kop: ‘De Baarsjes. Begin 2009 bij Nona Beauty’. In december en januari is de derde (basis) gezichtsbehandeling gratis bij schoonheidssalon Nona Beauty.Milieu. Kop: ‘Inzameling grofvuil’. Op donderdag 25 december en vrijdag 26 december (Eerste en Tweede Kerstdag) en op donderdag 1 januari (nieuwjaarsdag) wordt er geen grofvuil opgehaald in De Baarsjes.
Parool
Wonen. Kop: ‘Forse rookontwikkeling bij woningbrandje’ Bij een woningbrandje in de Van Brakelstraat in De Baarsjes is gistermiddag flink wat rook ontstaan.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?