maandag, december 22, 2008

Publicaties tot en met 17 december

12 december

NRC HANDELSBLAD

Welzijn. Kop: ‘Bestuurder die harde woorden en maatregelen niet schuwt’. In een artikel over de staatssecretaris van Marokkaanse afkomst, Ahmed Aboutaleb, schrijft de krant onder andere : ‘Als Ahmed Aboutaleb ergens door gedreven lijkt te worden, is dat het voorkomen van sociale uitsluiting. Je moet iets van je leven maken. Dat geldt voor de alleenstaande Turkse moeder in Gouda net zo goed als voor een zestienjarige drop-out in de Amsterdamse Baarsjes die zonder diploma op straat rondhangt’.

13 december

Parool
Milieu. Kop: ‘De echte stadsmens heeft liever plaveisel dan groen’. Wie echt in het groen wil wonen, vertrekt naar het Gooi of andere gemeenten buiten Amsterdam, zegt Jeroen Slot van O&S. De bewoners van Nellestein in Zuidoost zijn het meest tevreden met het groen in de buurt. Bewoners van de Wallen en de Chassébuurt zijn het minst tevreden. Maar daar is dan ook nauwelijks groen.
Veiligheid. Kop: ‘Mercatorbuurt. Bewakers van de buurt komen uit de buurt’
Het beveiligingsbedrijf dat waakt over de Mercatorbuurt, biedt ook stages aan leerlingen van de ROC ASA Security Academy.

15 december

Parool.nl
Tarieven. Kop:’ Afvaltarieven nog lang niet gelijk’. De stadsdelen moeten de tarieven in de stad in drie jaar gelijktrekken, op basis van het principe van kostendekkendheid. De stadsdelen De Baarsjes en Osdorp slaan echter de stedelijke afspraken in de wind en smeren de kostenstijging over meer dan drie jaar uit.

nrc next
Welzijn. Kop’: ‘Bestuurder die harde woorden en maatregelen niet schuwt’ (zie artikel over Aboutaleb NRC Handelsblad d.d. 12 december)).

Parool
Milieu. Kop: ‘De Baarsjes . Duurzame avond met Bespaarbox toe ‘
Duurzaamheid op buurtniveau is de invalshoek van een ontwerpatelier over klimaatverandering en leefbaarheid, morgen in de bibliotheek aan het Mercatorplein.

16 december

Parool
Onderwijs. Kop: ‘De Baarsjes: Prettige feestdagen, maar niet te lang’.
Een voorspoedig 2009 wenst stadsdeelbestuurder Godfried Lambriex de schoolkinderen en hun ouders per kaart, maar hij doet ook een dringende oproep de vakanties in 2009 wél binnen de schoolvakanties te plannen.'

17 december

Echo
Stadsdeelwerken. Kop: ‘Overlast graffiti aanpakken’. In 2009 start stadsdeel De Baarsjes een tweejarig proefproject om de graffiti-overlast in het stadsdeel aan te pakken.
Kunst. Kop: ‘Etalageproject Chassébuurt’. Tot half januari is in de ramen en etalages in de Chassébuurt een presentatie te zien over de enorme muurschildering op het voormalige Riva-terrein.
Kunst. Kop: ‘Dansen bij Swinglatino’. Swinglatino organiseert in Het Sieraad drie open dagen met salsa, zouk of ladies styling.
Kunst/EZ. Kop: ‘Christmas Craftymarkt’. Aankomend weekend vindt de allereerste Christmas Craftymarkt plaats op het Jan Maijenplein aan de James Maijenstraat.

Welzijn/Sport. Kop: ‘Turnvereniging Wilskracht heeft de jongensafdeling van het turnen stopgezet’. Jongens uit de Baarsjes en Westerpark kunnen helaas niet meer in Wilskracht turnen. De lessen worden stilgelegd tot er een nieuwe lesgever is gevonden.
Welzijn. Kop: ‘Huisbezoeken’. Stadsdeel De Baarsjes heeft samen met Raster Maatschappelijke Dienstverlening twee bewonersadviseurs aangesteld.
EZ. Kop: ‘Ook beauty en sauna bij Reyhan’. Kapsalon Reyhan aan de Vespuccistraat in De Baarsjes was de eerste kapsalon voor gesluierde vrouwen.
Cultuur. Kop: ‘Zangdienst’. Op kerstavond is er een kerstzangdienst in de Jeruzalemkerk aan de Jan Maijenstraat. In De Baarsjes.
Kunst. Kop: ‘Theater in supermarkt’. Straattheatergroep Ondersteboven speelde afgelopen zaterdag een prikkelend theaterstuk op het Mercatorplein. Ook in supermarkt Dirk van de Broek gaven de dames een kleine show weg.
Financiën. Kop: Administratie stadsdeel’. Stadsdeel Westerpark gaat per 1 januari 2009, net zoals De Baarsjes, Bos en Lommer en Geuzenveld-Slotermeer dat al eerder deden, zijn financiële administratie uitbesteden aan het Financieel Service Centrum (FSC).

18 december

De Telegraaf

Veiligheid. Kop: ‘Jeugd regelt beveiliging’. Jonge buurtbewoners uit Amsterdam-West zorgen ervoor dat ondernemers en burgers rond het Mercatorplein zich veilig voelen en
's avonds gewoon de straat op durven.
Amsterdam.nl
Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Kom niet aan De Baarsjes’. Slechts 33% van de Baarsjesbewoners is voor het fuseren van stadsdelen, de laagste score van heel Amsterdam.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?