maandag, december 15, 2008

Publicaties tot en met 10 december

3 december

Zaankanter

Welzijn. Kop: ‘Steun Roos, Loucky en Anous’. Binnen de acrogymgroep van g.v. Kwiek, Wormer, dingen twee gymnasten, Loucky Spit (19) en Roos Schoots (22) woonachtig in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam, door middel van het filmen van hun talenten mee naar de Ymere Baarsjes Beurs ter waarde van € 15.000,-.

5 december

Spits
Welzijn. Kop: ‘Niks is taboe voor Meiden van Haram’. Alles wat God verboden heeft, wordt vanaf morgen wekelijks bespreekbaar in programma De Meiden van Haram. Stand-upcomedian Soundos el Ahmadi en programmamaker Khadija Massaoudi gaan daarin op zoek naar de islamitische, christelijke en andere taboes in de samenleving.
Massaoudi, afkomstig uit De Baarsjes in Amsterdam, waar veel Marokkanen wonen: ‘mijn ouders lieten zich nooit zo door anderen beïnvloeden. Als ik iets niet mocht, was dat omdat het van hén niet mocht, en niet om wat de buren er wel niet van zouden denken’.

6 december

Parool

Dienstverlening. Kop: ‘Theaterbon voor eerste 50 paspoorten in avond’
Vanaf 2 januari 2009 zijn het loket Burgerzaken en het Parkeerloket van De Baarsjes dinsdag en donderdag open tot acht uur 's avonds. Om de loop erin te krijgen, worden theaterbonnen ter waarde van 25 euro uitgedeeld aan de eerste vijftig klanten die op donderdagavond na 18.00 uur een paspoort komen bestellen.

7 december

Amsterdams Stadsblad

Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘Kritisch over inkrimpen’. Raadsleden in stadsdelen die mogelijk worden samengevoegd zijn veel kritischer over een herziening van het stadsdelenstelsel dan hun collega’s in ‘veilige’ stadsdelen en in de gemeenteraad. Dat blijkt uit een enquête van Nieuws uit Amsterdam onder 92 raadsleden. Vermindering van het aantal stadsdelen kan alleen door enkele stadsdelen te laten fuseren. Kandidaten die worden genoemd zijn de Baarsjes, Bos en Lommer, Geuzenveld, Osdorp, Oud-West, Oud-Zuid, Slotervaart, Westerpark en Zuideramstel.

8 december

Haarlems Dagblad
Kunst. Kop: ‘Hoe een Amerikaanse Amsterdam ziet’. In drie minuten komt een lawine-achtige collage voorbij van coffeeshop-logo's, personages uit het werk van Rembrandt, de 'Amsterdammertjes' die als paaltjes overal in de hoofdstad langs de straten staan en uiteraard de Wallen. Zaterdagavond toonde Martha Colburn 'XXX Amsterdam', zoals het in opdracht van stadsdeel De Baarsjes in 2004 gemaakte filmpje heet, in het Patronaatcafé.

Parool

Stadsdeelwerken. Kop: ‘De Baarsjes. Grote schoonmaak graffiti vanaf januari’.
Onroerendgoedeigenaren die gehecht zijn geraakt aan de graffiti op de gevels van hun panden, moeten dat voor het eind van het jaar melden. In januari begint namelijk een grote schoonmaakactie. Meldingen via stadsdeel@baarsjes.amsterdam.nl of op tel. 14020.

10 december

Echo

Dienstverlening. Kop: ‘Burgerloket ‘. Vanaf 2 januari 2009 zijn het loket burgerzaken en het parkeerloket van De Baarsjes twee avonden per week open. De eerste vijftig klanten die in januari op donderdagavond ná 18.00 uur een paspoort bestellen, ontvangen een theaterbon ter waarde van 25 euro.
Milieu. Kop: ‘Chemokar’. De chemokar rijdt op zaterdag 13 december in De Baarsjes. Bij de chemokar kunnen klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten worden ingeleverd.
Milieu. Kop: ‘Klimaatverandering’. Milieucentrum Amsterdam doet onderzoek naar klimaatverandering in stadsdeel De Baarsjes. Het Milieucentrum is benieuwd naar de ideeën van Baarsjesbewoners. Buurtbewoners worden daarom van harte uitgenodigd voor een gezellige avond over leefbaarheid en klimaatverandering in De Baarsjes. De aanwezigen ontvangen een BespaarBox ter waarde van dertig euro.
Welzijn. Kop: ‘Inburgeringscadeau’. Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg deelde afgelopen vrijdag de eerste 'Welkom in Holland box' uit aan Sinterklaas in het kader van ‘zijn inburgering’.
Welzijn/werk en inkomen. Kop: ‘Kans voor álle Amsterdammers’. Met het nieuwe project Zij-kans van de Amsterdamse Dienst Werk en Inkomen (DWI) kunnen Amsterdammers zonder uitkering dezelfde hulp krijgen als mensen die wèl een uitkering krijgen. Amsterdammers die belangstelling hebben voor Zij-kans kunnen zich in hun eigen stadsdeel daarvoor aanmelden. In De Baarsjes en Bos en Lommer kan dat bij Akros (5893300) en Helpdesk (5840300).
Welzijn. Kop: ‘Middag over migratie’. Op zaterdag 13 december is er in Centro Cultural de Hispanohablantes in De Baarsjes een middag met beweging, gesprek, workshops, eten en film.
Wonen. Kop: ‘Paviljoen meter hoger’. Het horecapaviljoen dat op het Mercatorplein komt, zal een meter hoger worden dan de eerder ingecalculeerde vier meter. Hoewel het al in kannen en kruiken was, gaat Club 8 het paviljoen niet exploiteren. Dit zijn de twee belangrijkste conclusies van de informatieavond op woensdag 3 december.
Welzijn/Kunst. Kop:’straattheater op Mercatorplein’. Straattheatergroep Ondersteboven speelt een prikkelend theaterstuk op zaterdag 13 december. Tussen 12.00 en 15.00 uur spelen de acteurs afwisselend op het Mercatorplein en in de Jan Evertsenstraat.
Wonen. Kop: ‘Vergiftiging’. Donderdagochtend 4 december heeft zich een geval van koolmonoxide voorgedaan in een woning aan de Postjeskade in Amsterdam. De bewoonster is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.
Onderwijs. Kop: ‘Tweede prijs voor St. Janschool’. De St. Janschool aan de Kortenaerstraat is genomineerd voor de Onderwijsprijs 2008 van de provincie Noord-Holland. Uit honderden inzendingen won de St. Janschool de tweede plaats met het project 'Schatkamer De Baarsjes'
Welzijn/Kunst. Kop: ‘Toetje trekken uit Chinese muur’. Baarsjesbewoners konden afgelopen zaterdag weer lekker dineren, wandelen en van kunst genieten tijdens de tweede editie van de Art & Dinnerwalk. Het culinaire thema was dit jaar: China.
Milieu. Kop: ‘Verlichting Erasmuspark’. In het Erasmuspark komt energiezuinige LED-verlichting. De verlichting in het park is groen, met een beetje rood. Volgens onderzoek is deze verlichting niet storend voor nachtdieren en hebben mensen met dit licht beter zicht.

Parool

Bestuurlijke vernieuwing. Kop: ‘10 stadsdelen moeten weg’. De tien kleinste van de veertien Amsterdamse stadsdelen moeten verdwijnen. De toekomstige stadsdelen moeten tussen de 80.000 en 120.000 inwoners hebben. Dit staat onder andere in een tussenrapportage van de Commissie Verbetering Bestuur Amsterdam (CVBA), de Commissie-Mertens. Niet de gewenste omvang van minimaal 80.000 inwoners hebben Westerpark (34.320 inwoners), Oud-West (31.484), Zeeburg (48.673), Osdorp (46.479), Bos en Lommer (30.045), De Baarsjes (33.767), Geuzenveld-Slotermeer (41.314), Slotervaart (44.185), Zuideramstel (47.135) en Oost-Watergraafsmeer (59.044). Die kunnen fuseren.
Onderwijs. Kop:’ 'Rol welzijnswerk is oorzaak slecht Nederlands' . De voorschool moet de verantwoordelijkheid worden van basisscholen. Alleen zo kan de kwaliteit verbeteren.
Dat stelt René Peeters, directeur van de stichting AWBR, waaronder de zeventien openbare basisscholen in Bos en Lommer, Westerpark, Oud-West en De Baarsjes vallen. Nu spelen organisaties van buiten het onderwijs, vooral welzijnsinstellingen, een grote rol.

Amsterdams Stadsblad

Milieu. Kop: ‘Denk mee over verandering Baarsjes’. Milieucentrum Amsterdam houdt op dinsdag 16 december in de bibliotheek aan het Mercatorplein een bijeenkomst over klimaatverandering in stadsdeel De Baarsjes. Vragen die aan de orde komen zijn: Hoe moeten we omgaan met klimaatverandering in de stad en wat betekent het voor uw buurt? Hoe kunnen we er tegelijkertijd voor zorgen dat de leefbaarheid in uw straat verbetert? De avond is van 19.15 tot 21.45 uur. Meer info en aanmelden: www.milieucentrumamsterdam.nl.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?