woensdag, november 26, 2008

Publicaties tot en met 19 november

14 november

Metro. Welzijn. Kop: ‘PvdA brengt het integratieboekje uit’. Voorbeelden van integratieprojecten uit verschillende stadsdelen zijn gebundeld in het boekje Thuis in Amsterdam. PvdA-fractievoorzitter Manon van der Garde en stadsdeelvoorzitter Arco Verburg van De Baarsjes bundelden de verhalen.

Nieuwsbank
Welzijn/Onderwijs.Kop: ‘Kansen voor Kinderen op stoom’.
Welzijn/sport. Kop: ‘Rosa Boekdrukkerschool gehuldigd als beste straatvoetbalteam Amsterdam’.
Welzijn/Onderwijs: ‘Raadscommissie Onderwijs voor afschaffen ouderbijdrage voorscholen’.

17 november
Parool.
Wonen. Kop:’ De Baarsjes. Tweede ontwerpronde voor Witte de Withplein
De sloop van het Admiralenblok is in volle gang. Over twee jaar moet hier een nieuw woonblok staan, de Wending, aan een eveneens nieuw aan te leggen Witte de Withplein.

18 november

Parool.
Welzijn/Onderwijs. Kop: ‘De Baarsjes: Betere Cito-scores en hogere schooladviezen’. Kinderen op de basisscholen in De Baarsjes presteren langzaamaan beter. Dit blijkt uit de tussentijdse evaluatie van het onderwijsverbeteringsprogramma Kansen voor Kinderen.

19 november

Parool
Welzijn. Kop: ‘Zoeken naar wat burgers kan binden’. Na de moord op Theo van Gogh kregen diverse stadsdelen in het kader van het bevorderen van de sociale cohesie een 'denktank sociale cohesie'. "Onze voornaamste zorg is de continuïteit van het geheel," aldus Joke Hermsen, filosofe en schrijfster en voorzitter van de denktank in De Baarsjes.
Welzijn. Kop: ‘Een greep uit de activiteiten’. De Baarsjes: Bijeenkomst met schoolhoofden over de toekomst van allochtone leerlingen. Een multiculturele kooksessie. Bewoners spuien ideeën voor sociale cohesie. Er komen een De Baarsjesloop en twee festivals.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?