donderdag, augustus 30, 2007

Publicaties tot 30 augustus

22 augustus

Echo
Sport. Kop: ‘Finale zomerkampioenschap’ (p. 1, opening + foto). De grote finale van het Tweede Baarsjes Zomerkampioenschap op het Mercatorplein is een succes. Arco Verburg verloot voetballen.
Wonen. Het Entreeblok maakt plaats voor een nieuw gebouw, het Facet (p. 1).
Westermoskee. Stadsdeel en woningcorporatie Het Oosten maken een tijdelijk sportveldje op het Riva-terrein (p. 1).
Veiligheid. Kop: ‘Straatcoaches’ (p. 5). Arco Verburg geeft toelichting op het straatcoachproject.

Amsterdams Stadsblad
Westermoskee. Kort bericht (p. 1) over voetbalveldje op het Riva-terrein.

23/24/25 augustus

Reformatorisch Dagblad (en vele andere lokale en nationale media). Kop: ‘Oud-directeur Westermoskee gearresteerd’. Kabaktepe is opgepakt op verdenking van witwassen en verduisteren van geld. Ook tientallen vermeldingen op internet, o.a.:
http://nieuws.marokko.nl/index.php?s=275123fee2346b62ab28ea79c0f7d881&nav=nieuws&nid=8433
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/151270/zoeken/ja/
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/08/art000001C7E56C12FBC69C.html
http://www.depers.nl/binnenland/95113/Oud-directeur-Westermoskee-opgepakt.html
http://www.parool.nl/nieuws/2007/AUG/23/p2.html
http://www.nrc.nl/anp/binnenland/article756660.ece/Oud-directeur_Westermoskee_gearresteerd
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article779383.ece/Oud-directeur_Westermoskee_gearresteerd
enzovoorts.
In Het Parool neemt oud-directeur Haci Karacer afstand van Kabaktepe. Citaat: Of Kabaktepe onschuldig is? ‘Ik weet het niet. Ik heb al jaren geen contact met hem. De weg die Fatih Dag en Kabaktepe zijn ingeslagen, is niet de juiste. Ik heb belangrijke jaren in de moskee gestopt en zij hebben het samen de grond ingetrapt. Zij zijn alleen met zichzelf bezig, met hun eigen ego's.’
Op 25 augustus wordt duidelijk dat Kabaktepe langer vast wordt gehouden. In vele media, onder andere in Het Parool. Als ook op internet: http://www.parool.nl/nieuws/2007/AUG/25/ams3.html

24 augustus

Telegraaf, Wonen. Kop: ‘Ymere bouwt aan leefbaarheid wijken’ (p. 29). Ymere zet in op meer dan stenen alleen en noemt Het Sieraad als voorbeeld. Citaat: ‘In de Baarsjes is de voormalige Edelsmedenschool gerestaureerd (nu bekend als Het Sieraad, red.), waar onder meer creatieve ondernemers en een onderwijsinstelling onderdak hebben gevonden. Ook dat rijksmonument is nu een ontmoetingsplaats voor de hele buurt.’
Metro, Discriminatie. Kop: ‘Meldpunt Moslim Discriminatie wijzigt naam’ (p. 15). Meldpunt gaat zonder ‘moslim’ in de naam verder. Ook op AmsterdamFM.
Metro, Welzijn. Kop: ‘Steun’. Het project ‘Homestart’ gaan van start in De Baarsjes. Vrijwilligers ondersteunen gezinnen met tips en adviezen.
Parool, Wonen. Kop: ‘Tweede leven voor ouder panden’ (p. 1). Agora Europa, stichting voor democratie en cultuur, zet zich in voor behoud van oude panden. Op de lijst o.a. de Chassékerk (overigens al behouden, red.).

25 augustus

Volkskrant, Imago. Kop: ‘Ergernis om bouwdrift Amsterdamse stadsdelen’. Een overzicht van alle nieuwbouwplannen. Citaat: ‘Westerpark, Zeeburg, Bos en Lommer, De Baarsjes en Noord hebben verbouwd en zijn vooralsnog tevreden met de bestaande huisvesting. ‘Een stadsdeelkantoor is toch van de burgers, je moet op de centen letten’, voegt woordvoerder Rinze Opstal van stadsdeel De Baarsjes eraan toe. Zie ook http://www.volkskrant.nl/binnenland/article455393.ece/Ergernis_om_bouwdrift_Amsterdamse_stadsdelen

27 augustus

Parool, Wonen. Kop: ‘Chassékerk kan worden opgeknapt’ (p. 11). Chassékerk is officieel overgedragen aan Ymere. De plannen die er zijn (o.a. wonen, gymzaal, maatschappelijke voorzieningen) kunnen nu worden gerealiseerd; de kerk blijft (deels) behouden voor de buurt.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?