donderdag, juni 28, 2007

Publicaties afgelopen week

20 juni

Echo
Imago. Kop: ‘Feest in het Rembrandtpark’ (p. 1, opening + foto).De tweede editie van het festival staat in het teken van ontmoeting. De Baarsjes subsidieerde voor de eerste keer een deel van het festival.
Juni Kunstmaand. Young Art Festival op het Mercatorplein (p. 1), speciaal voor ‘de jeugd’. Ook een kort verslag van het Omwanafestival (p. 3) en aankondiging prijsuitreiking Juni Kunstmaand Poëzie-wedstrijd (p. 3).
Westermoskee. Kop: ‘Wel dialoog, geen deals’ (p. 2). PvdA wil geen ‘afwijkende gronddeals’ met religieuze organisaties afsluiten en is ook tegen het opstellen van religieuze convenanten.
Openbare ruimte. Kop: ‘Taart Jan Evertsenstraat’ (p. 7 + foto). Portefeuillehouder Cherribi steekt hart onder de riem van ondernemers na voltooiing eerste deel opknapbeurt Jan Eef.

Amsterdams Stadsblad
Veiligheid. Kort bericht over feit dat Arco Verburg pleit voor ‘Engelse aanpak overlastjongeren’ in stadsdeel (de introductie van de ASBO) (p. 3).
Welzijn. Kop: ‘Lekkere hapjes op buurtbrunch in De Krijtmolen’ (opening p. 3 + foto). Arco Verburg opent de buurtbrunch.

Amsterdam.nl, Sport. Portret van sportieve jongen in De Baarsjes met als boodschap: sport floreert in De Baarsjes (p. 23).

21 juni

Parool, Bouwen aan Burgerschap. Kop: ‘Blij met dwang bij inburgering’ (p. 13). Verslaggever constateert dat ‘het gedwongen inburgeren van 155 allochtone vrouwen met een uitkering in De Baarsjes tot onverwacht succes heeft geleid’.
Ook in de Volkskrant (22 juni). Kop: ‘Na verplichte cursus vrolijk de straat op’ (p. 2).
NRC Next (en eerder in NRC), Onderwijs. Kop: ‘Dringen voor een school in opspraak’ (p. 8). Dossier over de ontwikkeling rond Siba-scholen tot nu toe.
NRC Next, Veiligheid. Kop: ‘Aan de paal met die vandaal’ (p. 10). Arco Verburg wil de Asbo in De Baarsjes. Maar hoe werkt het in Manchester?

22 juni

Juni Kunstmaand op internet:
http://www.evenementnieuws.nl/nieuws/1879/Spetterend+sluitstuk+van+Juni+Kunstmaand+07.html Spetterend sluitstuk Juni Kunstmaand, meldt Evenementennieuws.

Imago op internet:
http://www.amsterdam.nl/vrije_tijd_toerisme/evenementen?ActItmIdt=56939 Citaat: ‘Er is altijd wat te doen in De Baarsjes. Het Amsterdamse stadsdeel maakt zijn slogan waar en organiseert 30 juni een feestelijke dag op het Mercatorplein.’
http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2007/6/24/brasserie-op-z-n-baarsjes-3 Brasserie Berlagerie in het zonnetje. De bedrijfsleider: ‘Ze komen me vaak interviewen als er iets is gebeurd en laten me dan niet uitspreken als het verhaal een positieve draai krijgt. Ze willen niets anders horen dan negatieve verhalen. De leuke verhalen uit de buurt worden niet uitgezonden. En dat terwijl het stadsdeel zijn best doet het negatieve imago van zich af te schudden. Ik hoop dat het ook lukt zonder de hulp van de media.’

As-Siddieq op internet:
http://www.ad.nl/amsterdam/stad/article1455519.ece Wethouder Buyne wil duidelijkheid over Siba-leerlingen. Ook o.a. op http://www.refdag.nl/artikel/1306874/Wethouder+wil+dinsdag+duidelijkheid+over+SIBA&ndash%3Bleerlingen.html. Het Parool meldt nieuwe acties van de ouders, http://www.parool.nl/nieuws/2007/JUN/22/ams4.html

Parool, Onderwijs. Kop: ‘Steun Siba-scholen’ (p. 15). Dijksma krijgt steun voor haar beleid in Tweede Kamer.

Metro. Onderwijs. Kop: ‘Openbare scholen worden zelfstandig’ (p. 15). West Binnen de Ring in startblokken. Citaat: ‘Een ideale schaalgrootte om financiële risico's te dekken en toch daadkrachtig te kunnen opereren’, aldus de portefeuillehouders Onderwijs van de vier stadsdelen in een gezamenlijke verklaring.

23 juni
Telegraaf, Westermoskee. Kop: ‘Nederland missieland’ (p. 15). Aankondiging herhaling Reporter-uitzending over Westermoskee. Toegevoegd: 3 minuten update huidige stand van zaken.

25 juni

Trouw, Westermoskee. Kop: ‘Omstreden Westermoskee flirt met rijke sjeik uit Dubai’ (p. 6/7). Fatih Dag sluit in reportage KRO Reporter (zondag 24 juni) niet uit dat hij ooit een bezoekje zal brengen aan een ‘sjeik’ in Dubai.

De Westermoskee op internet:
http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=73654 Na exitscenario I (Manderen koopt Het Oosten uit), wil Het Oosten nu Manderen uitkopen (exitscenario II).

Telegraaf, Veiligheid. Kop: ‘Wietkwekerij geplukt bij ontruiming’. Aandacht voor bestuurlijke aanpak bij actie Stop Hennep Thuisteelt in De Baarsjes.

26 juni

Telegraaf, Milieu. Kop: ‘Stickeractie tegen berg oud papier’ (p. 31). PvdA’er Jos Roest promoot het verspreiden van ja/nee of nee/nee sticker in Baarsjes en denkt 60.000 kilo papier te besparen. ‘Dat zijn negenhonderd bomen’. Ook in Metro (p. 16).

Telegraaf, Westermoskee. Kop: ‘Milli Görüs verspeelt kans op moskee’ (p. 31). Het Oosten zet punt achter exit scenario 1 en kijkt nu of het mogelijk is Manderen BV uit te kopen in het Westermoskee-project. Ook in Het Parool. En o.a. op:
http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=27660
http://www.trouw.nl/deverdieping/religie_filosofie/article738502.ece/Kansen_doorgaan_Westermoskee_nu_minimaal

27 juni

Parool, Veiligheid. Kop: ‘Wietteler betaalt ontruimen’ (p. 15). Hennepkwekers in De Baarsjes moeten zelf opdraaien voor de kosten als hun kwekerij ontruimd wordt.
Telegraaf, Veiligheid. Kop: ‘Wietkweker geplukt bij ontruiming’ (p. 33). Reden voor de actie is dat de kwekerijen veel overlast en schade veroorzaken voor omwonenden, die ook een groot veiligheidsrisico lopen als boven, onder of naast het huis wiet wordt geteeld.

Wietaanpak ook op internet:
http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=27672.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?