donderdag, juni 21, 2007

Publicaties afgelopen week

13 juni

Echo
Veiligheid. Kop: ‘Hennepplantages opgerold’ (p. 1). Resultaten van de (tweede) opruimdag in kader van de actie ‘Stop hennep thuisteelt’.
Openbare ruimte. Kort bericht over straatspeeldag rond Bonaireplein (p. 1).
Sociale cohesie. Kort bericht over de organisatie van multiculturele brunch in de Chassébuurt (p. 1).
Juni Kunstmaand. Bericht over expositie over belwinkels in De Baarsjes (p. 1). Idem over Kemna Casting-dag (p. 2) en de tentoonstelling De Groene Loper (p. 2). Plus Streetwalk van Hoofdzaak Hoeden (p. 3, met foto). Ook op pagina 3: Fellini. Galerie Arps & Co houdt screentest voor Italiaanse film (met foto).
Baarsjesedag. Vooraankondiging en oproep aan vrijwilligers(organisaties) (p. 2).
Openbare ruimte. Kop: ‘Het is geen feest, nee’ (p. 3 met foto). Niet iedereen is blij met de overlast in de Jan Eef. Toch een klein feestje omdat de eerste fase is afgerond.
Sociale cohesie. Omwana De Baarsjes organiseert festival.
Openbare ruimte. Kop: ‘Onderzoek tarieven leges’ (p. 9). De Baarsjes gaat kostprijs van verschillende vergunningen onderzoeken.
Onderwijs. Kop: ‘As Siddieq overspoeld’ (p. 11). Stormloop op As-Siddieq na sluiting van drie Siba-scholen.

Amsterdams Stadsblad
Natuur. Kort bericht over gierzwaluwenexcursies in Orteliusbuurt (p. 3).
Jaarverslag. Er op af: één jaar later. Drie pagina’s in Amsterdams Stadsblad met hoogtepunten van één jaar besturen. Met voorwoord van Arco Verburg en Rein Bielsma.

14 juni

Reformatorisch Dagblad (en vele andere regionale dagbladen als ook in de Staatscourant), Veiligheid. Kop: ‘Ze terroriseren en jagen angst aan’. Hoorzitting Den Haag maakt duidelijk: het moet afgelopen moet zijn met de vrijblijvende aanpak van probleemjongeren. Gemeenten en hulpverleners vragen om dwangmiddelen, waarmee ze de probleemgevallen kunnen aanpakken. Daarnaast moeten ouders stevig worden aangesproken op het gedrag van hun kinderen.
Spits, Veiligheid (en vele andere regionale dagbladen als ook in o.a. Parool, Financieel Dagblad, Metro en de Volkskrant.). Kop: ‘Herrieschoppers de deur uit’. Amsterdamse stadsdeelvoorzitters (Marchouch en Verburg) pleiten voor hardere aanpak probleemjongeren. Citaat: ‘De overlast in De Baarsjes is beperkt in omvang, maar heeft op een klein deel van de buurt wel veel impact. Jongeren die zich van niemand iets aantrekken, fietsen stukmaken of in portieken plassen. Ik vraag om meer middelen om die overlast aan te pakken.’ Verburg pleit voor ASBO’s.

Ook op internet, o.a.:
http://www.ad.nl/utrecht/article1436145.ece
http://www.bndestem.nl/binnenland/article1523551.ece
http://www.pzc.nl/internationaal/binnenland/article1524543.ece

Imago, op internet
Uitgaan is leuk in De Baarsjes, http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2007/5/27/een-hele-avond-zoet-in-club-8-1

Coffeeshopbeleid, op internet
Arco Verburg wil licht opsteken in Rotterdam,. http://www.ad.nl/amsterdam/article1438149.ece

AT5, Onderwijs. Nieuws volgt laatste ontwikkelingen rond Siba-scholen. Wethouder Buyne maakt duidelijk dat de scholen écht dicht gaan. O.a. Parool en Volkskrant melden (15 en 16 juni juni) dat ouders weer demonstreren bij stadhuis. Ook in het AT5 Nieuws (16 juni).

Ook op internet, o.a.:
http://www.parool.nl/nieuws/2007/JUN/14/ams3.html

Trouw, Westermoskee. Kop: ‘Comité wil Westermoskee’ (p. 2 e.v.). De conservatieve organisatie Milli Görüs krijgen de bouw van de Amsterdamse Westermoskee maar niet van de grond. Een comité van vrijzinnige moslims en niet-moslims wil het project graag overnemen. Zo meldt Trouw.
NRC Handelsblad, Westermoskee. Kop: ‘Deal Westermoskee was onverstandig’. De gemeente Amsterdam moet geen afwijkende financiële regelingen sluiten met religieuze organisaties. Ook moet de gemeente geen afspraken maken met religieuze organisaties over hun koers. Zo besluit de gemeenteraad na discussie met Cohen en van Poelgeest. Ook in veel andere kranten.

15 juni

Parool, Dienstverlening. Kop: ‘Ernst & Young: zes Amsterdamse stadsdelen gaven totaal geen sjoege’ (p. 26). De Baarsjes evenwel scoort goed: e-mail wordt nog diezelfde dag beantwoord. Dat geldt niet voor zo’n 11 andere stadsdelen. Zie ook: http://www.parool.nl/nieuws/2007/JUN/15/eco2.html

Trouw, Westermoskee. Kop: ‘Raad wil alles weten over Westermoskee’ (p. 6/7).

20 juni

NRC Handelsblad, Onderwijs. Kop: ‘Dringen voor school in opspraak’ (p. 3). Vervolg van het dossier As-Siddieq.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?