donderdag, april 26, 2007

Overige publicaties

De afgelopen twee weken verscheen het volgende in krant, tijdschrift, op radio of televisie:

18 april

Echo
Mercatorplein. Kop: ‘Idyllisch Mercatorplein’ (openingsfoto met bijschrift). ‘Jong en oud ontmoeten elkaar op de bankjes in de schaduw’.
Westermoskee. Kop: ‘Stop bemiddeling moskee’ (p. 1). Gemeenteraadsfracties van CDA en VVD willen dat Cohen zijn bemiddelingspoging staakt.
Onderwijs. Kop: ‘Verplicht voorschool’ (p. 1). Portefeuillehouder Godfried Lambriex pleit voor het verplicht worden van de voorschool voor alle kinderen met een achterstand en een recht voor alle anderen.
Promotie. Kort bericht over feit dat portefeuillehouder Arco Verburg de horecavergunning overhandigt aan Treffers. (p. 1).
Promotie. Het Magic Circus staat op het Mercatorplein (p. 5).
Onderwijs. Kop: ‘De Roos wint Compokids’ (p. 5). Verslag van de ‘muzikale battle’ tussen Baarsjes-kinderen in De Meervaart.

Amsterdams Stadsblad
Onderwijs. Kop: ‘Voorschool verplicht in De Baarsjes’ (p. 3). Portefeuillehouder Godfried Lambriex pleit bij staatssecretaris voor het verplicht worden van de voorschool voor alle kinderen met een achterstand en een recht voor alle anderen.
Openbare ruimte. Kop: ‘West haalt vuilnis samen op’ (p. 5). Met Afvalservice West halen vier westelijke stadsdelen huisvuil nu gezamenlijk op.

20 april

Parool, Mercatorplein. Kop: ‘Paviljoen Mercatorplein’(p. 19). Portefeuillehouder Godfried Lambriex is op zoek naar projectontwikkelaar/uitbater voor paviljoen op plein.
Binnenlands Bestuur. Integratie. Kop: ‘Jihad en witte woede’ (p. 8). Annette Linden (expert op het gebied van extreemrechts) en Froukje Demant (onderzoekster van islamitisch radicalisme) verzorgen op verzoek van het stadsdeel voor raadsleden en ambtenaren een expertmeeting over het thema radicalisering en het meest vergevorderde stadium daarvan: extremisme. Een verslag.

21 april

NRC Next, Stedelijke vernieuwing. Kop: ‘Probleemwijken zijn allang prachtwijken’ (p. 35). Journalist vraagt zich af ‘hoe lang geleden was het dat de Zeedijk in Amsterdam dichtgetimmerde gevels met graffiti telde? En dat de Jordaan, de Pijp en de Baarsjes regelrechte achterbuurten waren? En hoeveel tel je nu neer voor een appartement in deze wijken?’

24 april

AmsterdamFM, Jongeren. Nieuwsitem over invoeren van pasjessysteem voor Club Rainbow.
Parool, Jongeren. Kop: ‘Club Rainbow wil raddraaiers buiten de deur houden’ (p. 15). Nieuwsitem over pasjessysteem Club Rainbow.
Z Magazine, Openbare ruimte. Kop: ‘Verantwoordelijk voor andermans rotzooi’ (p. 11 en p. 12). Tweede deel in korte serie over project Adopteer Uw Bak (AUB).

En eerder:

11 april

Echo
Veiligheid. Kop: ‘Veiliger in De Baarsjes’ (p. 1, cover). Cijfers uit de Regionale Veiligheidsrapportage Amsterdam-Amstelland pakken gunstig uit voor stadsdeel.
Dienstverlening. Kop: ‘Via 14 020 Antwoord’ (p. 2). Godfried Lambriex geeft officiële startsein voor Antwoord.
Ook: Lentefeest voor bewoners Admiralenbuurt (p. 1) en ForTinaKids is nieuwe winkel aan Admiralengracht voor ‘glitter en glans’.

Amsterdams Stadsblad
Stadsdeelpromotie. Kort bericht over Magic Circus op het Mercatorplein (p.3).
Onderwijs. Kort bericht over heropening créche Van Rensselaerstraat (p. 3).

12 april

Metro, Stadsdeelpromotie. Kort bericht over Magic circus op Mercatorplein (p. 15).

13 april

Parool, Westermoskee. Kop: ‘Westermoskee geen must’ (p. 4). Burgemeester Cohen geeft aan dat de Westermoskee er wat hem betreft niet ‘coûte que coûte’ hoeft te komen.

14 april

Parool, Onderwijs. Kort bericht waarin portefeuillehouder Godfried Lambriex aangeeft dat wat hem betreft de voorschool verplicht moet worden voor kinderen met een achterstand (en een recht voor alle andere kinderen).
Elsevier, Integratie. Kop: ‘Op de knieën voor de islam’. Over hoe Nederland zich in de ogen van Elsevier zelfzelf langzamerhand islamiseert ‘door gebrek aan weerstand’. Eén van de voorbeelden die Elsevier aanhaalt is het verstrekken van de bouwvergunning voor de Westermoskee.

16 april

AmsterdamFM, Onderwijs. Radiozender interviewt Godfried Lambriex over ‘verplichten van de voorschool’.
AT5 Basta!, Compokids. Sfeerreportage van basisschool-liedjesfestival Compokids.

17 april

AT5, Onderwijs. Nieuwsitem waarin aandacht voor bezoek Sharon Dijksma aan De Baarsjes en een reactie op het idee om de voorschool te verplichten.
Metro, Onderwijs. Kort bericht, zie hierboven.

18 april

Metro, Probleemwijk. Kop: ‘De Baarsjes: toch geld van minster Vogelaar’ (p. 22). Op basis van de postcode-indeling komt De Baarsjes waarschijnlijk tóch (voor een deel) in aanmerking voor geld van minster Vogelaar.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?