maandag, april 02, 2007

Overige publicaties

De afgelopen week is het volgende in krant, tijdschrift, radio of tv gepubliceerd:

21 maart

Echo
Welzijn. Aankondiging dat Club Rainbow en Plan West feestelijk de deuren openen (p.1)
Openbare ruimte. Aankondiging dat Antilleplein woensdag 28 maart feestelijk in gebruik genomen wordt.
Welzijn. The Mall start thema-avonden exclusief voor meiden (p. 1).
Wonen. Kop: ‘Langer wonen in De Baarsjes’ (p. 7). Hoofdlijnen conceptnota Wonen worden uitgelicht.
Chassékerk. Kop: ’Gymzaal in Chassékerk’ (p. 7). Het Dagelijks Bestuur kiest voor behoudvariant Chassékerk.
Openbare ruimte. Kop: ‘Actie fietswrakken’ (p. 11). Milieupolitie start actie opruimen fietswrakken.

Amsterdams Stadsblad

Sociale cohesie. Kort bericht over actieve Baarsjebewoners die deel uitmaken van de Baarsjes-denktank (p. 1).
Openbare ruimte. Kop: ‘Speeltuin Mercator moet veiliger’ (p. 3). Hangjongeren verzieken de sfeer bij speeltuin Mercator, weet de VVD.

22 maart

Nederlands Dagblad, Westermoskee. Kort bericht over feit dat Cohen bemiddelt in conflict Westermoskee (p. 4). Idem in Noordhollands Dagblad.
AT5 (Vox Pop), Preventief fouilleren. Straatinterviews in De Baarsjes over preventief fouilleren. Marc Wilbrink (vergunningen openbare ruimte) is ook geïnterviewd. Zie ook http://voxpop.at5.nl/index.asp?menuitemId=2375.
Metro. Westermoskee. Kop: ‘Bemiddeling Cohen in ruzie over moskee’ (p. 15).
AmsterdamFM (radio). Godried Lambriex over extra investeringen in onderwijs.
RTVNH (radio). Als boven. Te beluisteren op http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=69318.

23 maart

Parool, Chassékerk. VVD vindt behoud van de Chassékerk te duur (kort bericht) (p. 11).
Parool, Probleemwijken. Kop: ‘Extra geld kunnen we altijd wel gebruiken’ (p. 3). Ab Cherribi zegt blij te zijn dat De Baarsjes niet is aangemerkt als probleemwijk. Citaat: ‘Het gaat hartstikke goed met ons’. Wel wijst hij erop dat er nog geld is voor de Chassébuurt.

24 maart

Telegraaf, Westermoskee. Kop: ‘Megamoskeeën’ (p. 3). Artikel suggereert banden fundamentalistische Moslim Broederschap met Westermoskee.
Volkskrant, Westermoskee. Kop: ‘Zwendel in naam van Allah’(p. 26/27). Vervolg op het groenfondsenverhaal. De ‘paus van Milli Görüs, Karahan, wijst naar Kabaktepe en zegt dat die er met de kas vandoor is gegaan. Citaat: ’Zij hebben gezondigd tegen een islamitisch principe: misleid niemand en zorg tegelijkertijd dat je niet zelf wordt misleid.'
Vrij Nederland, Westermoskee. Kop: ‘Laat het pus er maar uit komen’. Altuntas en Hamarcu van Milli Görüs melden o.a. ‘De toekomstige moskee zal bescheidener
in omvang zijn. En zonder minaret van tweeënveertig meter.' Altuntas: 'In de tijd van de profeet was er helemaal geen minaret. Toen kwam de oproep tot gebed van de dichtstbijzijnde hoge helling.’
Parool, Coffeeshops. Bericht over coffeeshops in nabijheid van scholen. Citaat: ‘Los daarvan zijn er in Amsterdam buurten met onevenredig veel coffeeshops. Bijvoorbeeld in stadsdeel De Baarsjes, dat er liefst vijftien telt. Dat is buitensporig, maar het is aan de gemeente daar iets aan te doen.’

26 maart

Metro, Sport. Arco Verburg doet mee met streetdance Joop Westerweel als start van beweegweek.

27 maart

AT5, Westermoskee. Nieuwsitem waarin Milli Görüs laat weten in Nederland onafhankelijk te opereren en geen banden te hebben met de fundamentalistische Moslim Broederschap.
Metro, Sport. Kort interview met Arco Verburg over start beweegweek.

28 maart

Nederlands Dagblad, Westermoskee. CDA is bezorgd over invloed op moskeeën (n.a.v. artikel Telegraaf). Idem in Spits. Plus een reactie in de Telegraaf.
Parool, Openbare ruimte. Kop: ‘Jongerencentrum in natuurspeeltuin Plan West’ (p. 18). ‘De vernieuwing van Club Rainbow en Plan West is erg belangrijk voor De Baarsjes’, zegt stadsdeelbestuurder Ab Cherribi (PvdA). Door de afspraken die zijn gemaakt met de jongeren en het lang verwachte vernieuwde vrijetijdscentrum, moet de Chassébuurt volgens Cherribi veiliger worden.
RTVNH, Studio Amsterdam. Openbare ruimte. Antillenplein in De Baarsjes heropend. Portefeuillehouder stadsdeelwerken Ab Cherribi heropent met bewoners het vernieuwde Antillenplein en de speelplaats voor buurthuis De Tulp. Ook op http://www.rtvnh.nl/programmas/gemist/.
Metro, Openbare ruimte. Kort bericht over afronden opknapbeurt Antuillenplein.
Parool en Telegraaf, Stadsdelen. Minister Ter Horst is in tegenstelling tot voorganger wél voorstander van stadsdelen.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?