woensdag, februari 21, 2007

Overige publicaties

De afgelopen weken is het volgende in krant, tijdschrift, radio of televisie gecommuniceerd:

7 februari [nagekomen]

Echo
Onderwijs. Kop: ‘Voorleesdagen goed bevallen’ (p. 1, cover + foto). Beroemdheden lezen voor in stadsdeel De Baarsjes.
Ondernemers. Kort bericht over ‘Caribische klanken’, vertier op het Mercatorplein e.o. (p. 1).
Economie. Kop: ‘Vespuccistraat niet op vrijdag’ (p. 1). Op voorstel van DB is raad akkoord met het schrappen van de Vespuccimarkt op vrijdag.
Veiligheid. Kop: ‘Hennepplantages’ (p. 1). Politie rolt drie hennepplantages op in de Chasséstraat.
Milieu. Kop: ‘Snuffelpaal meet fijn en stikstof’ (p. 1). De PvdA wil een ‘snuffelpaal’ in de Jan van Galenstraat. Dit meetpunt geeft gegevens over fijnstof en stikstof door.
Westermoskee. Kop: ‘Westermoskee in Duitse handen’ (p. 2). De Westermoskee komt in handen van het Duitse hoofdkantoor.
Stedelijke vernieuwing. Kop: ‘Het Sieraad opent officieel deuren’ (p. 5). De voormalige Edelsmedenschool wordt officieel geopend. Bewoners worden uitgenodigd voor de open dag.
Integratie. Kop: ‘Blij dat ik hier woon’ (p. 5). Marokkoreis van jongeren uit De Baarsjes maakt indruk op deelnemers. Verslag van de reis.
Stedelijke vernieuwing. Kop: ‘Plannen Chassékerk’ (p. 14). Bewoners worden uitgenodigd om de renovatie- of sloop/nieuwbouwplannen rond Chassékerk van commentaar te voorzien.
Stedelijke vernieuwing. Vier pagina tellende bijlage over opening Het Sieraad. Wethouder Ab Cherribi nodigt iedereen uit voor de open dag.

Amsterdams Stadsblad
Onderwijs. Kop: ‘Wim Kok leest voor aan de klas’ (p.1, cover + foto). Oud-premier doet ook mee aan voorleesdagen in De Baarsjes.
Milieu. Kop: ‘Snuffelpaal tegen Foodcenter’ (p. 3). Een snuffelpaal in de Jan van Galenstraat kan buurtbewoners op de hoogte houden van de luchtkwaliteit.
Welzijn. Kop: ‘Theaterbattle West voor jongeren’ (p. 3). Stadsdeel De Baarsjes zoekt jongeren tussen de 15 en 23 jaar die mee willen doen aan een ‘theaterbattle’.
Parkeren. Kort bericht over defecte parkeermeters in De Baarsjes; er kan tijdelijk niet met cash geld worden betaald.
Westermoskee. Kop: ‘Duitse invloed Westermoskee choqueert Het Oosten niet’ (p. 5). ‘Milli Görüs moet een op integratie gerichte koers varen’, vindt Het Oosten. Ook citaat van Kabaktepe over het ‘geheime’ protocol: ‘Ik ging er vanuit dat iedereen wel zo’n beetje op de hoogte was van de invloed die de Duitsers hadden hier in Amsterdam. Daarom vond ik het niet nodig om dat contract aan iedereen te laten zien’.

Mug, Imago. Wandeling door de wijk. Nalezen op http://www.mugweb.nl/index.php?pageID=107&showMag=1170681253&showMagArt=776.

9 - 14 februari

Westermoskee-berichtgeving

Parool. Kop: 'Het Oosten wil bouw veiligstellen en eist zekerheid over liberale koers' (p. 13, 9 februari)).
Parool. Kop: ‘Het Oosten en Baarsjes eisen toezeggingen , overleg Westermoskee stokt’ (p. 25, 10 februari).
Parool. Kop: ‘Westermoskee: bouw gaat door’ (p. 2, 13 februari).
Parool: ‘Onrust over Westermoskee’ (p. 5, 13 februari). Stadsdeel in verwarring over geheime vaststellingsovereenkomst.
Trouw. Kop: ‘Bouw Westermoskee in Amsterdam blijft onzeker’ (p. 4/5, 14 februari). Stadsdeel zet Arthur Verdellen in als verkenner. Duidelijk wordt dat het voor wat betreft het stadsdeel nog geen gelopen race is.
NRC Handelsblad. Kop: ‘Geen akkoord Westermoskee’ (p. 2, 14 februari). Parool. Kop: ‘Nieuwe gesprekken met betrokkenen’ (p. 17, 14 februari).

Aandacht voor de Westermoskee in x-aantal media. O.a. Telegraaf, Volkskrant, Metro, Trouw, NRC, Nederlands Dagblad, de Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Noordhollands Dagblad enzovoorts.

De lokale zender AT5 Nieuws doet vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 februari verslag van alle ontwikkelingen. Verslaggever Jeroen Wollaars zit ‘op de zaak’.

Ook op internet loopt het aantal publicaties in de honderden.

Het Oosten stelt Milli Görüs voor ultimatum (Trouw). Met een rechtsgang zou de bouw van de moskee in het stadsdeel De Baarsjes definitief van de baan zijn. Vrijdag voeren Het Oosten en Milli Görüs een gesprek. ... Kort geding om moskee ParoolKort geding dreigt over Westermoskee TurksNL.net Woningcorporatie wil bouw Westermoskee veilig stellen IKON Kerknieuws[121 soortgelijke berichten].

Crisis rond Westermoskee nog niet bedongen / Kort geding Westermoskee van de baan
(Dagblad van het Noorden) ‘De Amsterdamse woningbouwvereniging Het Oosten, het stadsdeel de Baarsjes en Milli Görüs zijn nog altijd in overleg over de toekomst van de moskee.’ En in vervolg daarop: De Amsterdamse woningcorporatie Het Oosten heeft maandag een kort geding tegen de Turkse organisatie Milli Görüs over de omstreden Westermoskee ingetrokken. De partijen zijn het eens geworden over de voortgang van het project. Corporatie wil bouw Westermoskee veilig stellen Dagblad van het NoordenKort geding Westermoskee van de baan Dagblad van het Noorden[207 soortgelijke berichten].

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?