donderdag, januari 25, 2007

Overige publicaties

De afgelopen weken is het volgende in krant, tijdschrift, radio of televisie gecommuniceerd:

20 december
Parool, blowverbod. Kop: ‘Wethouders tegen blowverbod’(p. 15) De GroenLinks-wethouders Maarten van Poelgeest en Marijke Vos nemen openlijk afstand van PvdA-burgemeester Job Cohen, die voortzetting wil van het blowverbod.
Handhaving, Openbare ruimte. Hoe zet je eigenaar aan tot opknappen van zijn pand? Geïllustreerd met foto van Baarsjes-inspecteur Bouw- en Woningtoezicht, Isa Adiguzel.

21 december

Echo
Integratie. Kop: ‘Integreren met döner en stamppot’ (p 1, opening). Bewoners gezocht voor Wij Amsterdammers II-project: autochtone kinderen eten bij allochtone vriendjes en omgekeerd.
Discriminatie. Kort bericht (p. 1) over bijeenkomst in raadszaal over discriminatie. Leerlingen van Nova-college gaan met elkaar en het publiek in discussie.
Stedelijke vernieuwing. Kop: ‘Chásko Works houdt buurt schoon’ (p. 5) Licht verstandelijk gehandicapten houden de Chassébuurt schoon.
Parkeren. Kort bericht (p. 5) over de mogelijkheid voor (bezoekers van) bewoners om tijdens kerst gratis te parkeren in het stadsdeel.

Amsterdams Stadsblad
Veiligheid. Kort bericht (p. 1) over overval op sigarenwinkel in Jan Evertsenstraat.
Imago. Kop: ‘Baarsjes: gezellig maar er is ook veel ruzie’ (p. 3). Jongeren geven hun mening over De Baarsjes in een door jongeren zelf uitgevoerd ‘trendspotonderzoek’.

Metro, Parkeren. Kort bericht (p. 34) over mogelijkheid tot gratis parkeren tijdens kerst,

22 december

Reformatorisch Dagblad. Integratie. Kop: ‘Jood en moslim samen voor de klas’ (p. 3). Aandacht voor de lessenserie ’Tweede Wereldoorlog in perspectief’, op het Nova-college. Aanleiding hiervoor was de verstoring van de dodenherdenking, enkele jaren geleden, door Marokkaanse jongeren.

23 december

Parool, Verkeer. Kop: ‘Hoe werkt autodelen’ (p. 1). De deelauto verovert de stad. Verslaggever meldt dat in De Baarsjes (naast 29 deelauto’s) ‘ook gedacht wordt aan het delen van bootjes.’

27 december

AT5, Veiligheid. Het stadsdeel wil het aantal belwinkels in De Baarsjes terugdringen; AT5 maakt er een nieuwsitem van.

Echo
Stedelijke vernieuwing. Kop: ‘Omstreden plan Admiralenblok vastgesteld’ (p. 1, opening). Stadsdeel stelt bestemmingsplan Admiralenblok vast.
Sociale cohesie. Ouderen in stadsdeel krijgen een oliebol, op initiatief van de VVD.
Jaaroverzicht (p. 4 en p. 5). BuurtRespect, Blowverbod, Westermoskee, Horecacontroles, Toegankelijkheid voor gehandicapten, 80 jaar Mercatorplein, Huiselijk Geweld: De Baarsjes domineert het jaaroverzicht in de Echo.
Integratie. Kop: ‘Gebedshuizen openen deuren voor tolerantie’ (p. 36).

28 december

Parool, Inburgering. Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg brengt in nieuwe jaar samen met aantal collega’s advies uit over invulling inburgeringsceremonie (p. 18).

30 december

Parool, Veiligheid. Kop: ‘Moord en doodslag naar een laagterecord’ (p. 24). In Amsterdam vallen in 20006 bij geweldsdelicten in totaal 17 doden. In overzicht Parool levert De Baarsjes een ‘bijdrage’ van 2.

3 januari

Echo
Veiligheid. Kop: ‘Genoeg van de belwinkelboulevard’(p. 1, opening). Stadsdeel wil het aantal belwinkels terugdringen. Vervolg op pagina 5 (opening).
Sociale cohesie. Kop: ‘Blij met Baarsjesoliebollen’ (p. 1, foto-opening).
Antwoord. Kort bericht over Antwoord, dat per april ook in De Baarsjes wordt gelanceerd.
Veiligheid. Kort bericht over controles fietsverlichting (p. 1).
Historie. Kop: ‘Ik kijk en klik’ (p. 5). Aandacht voor bewonersinitiatief om historie van De Baarsjes op foto (en internet) vast te leggen.
Veiligheid. Twee korte berichten over overval op koffieshop en overval bij KFC.

4 januari

Cobouw, Creatieve bedrijvigheid. Kop: ‘Succesvolle vestigingsplekken’. Over de creatieve industrie in Amsterdam waarbij de zinsnede: ‘Kansen liggen onder meer (…) in De Baarsjes’.

5 januari

Parool, Onderwijs. Kop: ‘Tweejarigen krijgen in De Baarsjes kinderwoordenboek cadeau’. Alle peuters uit De Baarsjes krijgen van het stadsdeel op hun tweede verjaardag het kinderwoordenboek Mijn eerste Van Dale cadeau. Het stadsdeel wil zo de taalachterstand bij allochtone kinderen en hun ouders wegnemen.

Ook uitgebreid aandacht in Algemeen Dagblad, Metro en Trouw. Plus een column in de Telegraaf (6 januari).

Ook in o.a. Reformatorisch Dagblad. Plus regionale kranten: Amersfoortse Courant, Dagblad van het Noorden, De Dordtenaar, de Gelderlander, Groene Hart, Haagsche Courant, Rivierenland, Rotterdams Dagblad en Utrechts Nieuwsblad.

EO
, Onderwijs. Nieuwsrubriek op Radio 5. Godfried Lambriex geeft toelichting op Woordenboek voor peuters.
NCRV, Onderwijs. Nieuwsrubriek op Radio 1. Idem.
RTVNH (radio). Onderwijs. Nieuwsrubriek. Idem.

9 januari

Spits, Van Speijk. Kop: ‘Goeie serie, slappe extra’s’ (p. 32). Bespreking van de dvd-box Van Speijk, seizoen 1.
AT5, Sport. Nieuwsitems over subsidie rond kickboksproject.
RTVNH, Veiligheid. Dertig minuten discussie in De Voorkamer over het blowverbod met o.a. Arco Verburg

10 januari

Metro, Integratie. Kop: ‘Meer dialoog homo-moslim’ (p. 13). COC Amsterdam is enthousiast over bijeenkomst in De Baarsjes tussen homo’s en moslims. Er komt een vervolg in Zeeburg.
Parool, Stedelijke vernieuwing. Kop: ‘Leren en ontspannen in Het Sieraad’ (spread). Uitgebreid verhaal met illustraties over Het Sieraad.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?