vrijdag, juli 28, 2006

Overige publicaties

28 juli

Afgelopen week is het volgende in krant, tijdschrift, radio of televisie gecommuniceerd:


Mei (nagekomen)

Nul20, tijdschrift voor Amsterdams Woonbeleid. Thema: Parkstad deel II.
p 21 t/m 23 Jan van Galenbad. Door studentenflats en ateliers, kan hier toch een woonwijk komen.
p 28 Portret Ab Cherribi. Kop: ´Meer samenvoegen´. Hij noemt Orteliusbuurt, Chassébuurt, splitsen en voegen, Westermoskee, Chassékerk (met kleurenfoto).

16 juli (nagekomen)

NRC, p2 Scholen verwitten. St. Janschool wordt genoemd. Alleen ouders kunnen school mengen. Autochtone ouders zoeken elkaar op, spreken af hun kinderen naar één school te doen en spreken met de schooldirecteur af dat hun kinderen in één groep komen. Lonneke Sondorp uit Amersfoort zocht andere autochtone ouders door crèches af te lopen, zocht auto´s met kinderzitjes, keek in de huizen naar de gordijnen en of er een box in de woonkamer stond. Ze vond elf kinderen. In Amsterdam is dit gebeurd met de St. Janschool in De Baarsjes. Deze ouders ontberen steun van de overheid: ´Als je nou wéét dat ouderinitiatieven de enige oplossing zijn om segregatie tegen te gaan, waarom laat Den Haag ons dan zo ploeteren?´

21 juli

NMO Nederlandse Moslim Omroep, Girlpower. Aandacht voor het festival in het jongerenprogramma Wat Nou?! Ook te beluisteren via de site: http://nmo.omroep.nl/cgi/nmo/.

AmsterdamFM, Kunst in de buurt. Nieuwsprogramma: 15 minuten over kunst. O.a. uitgebreid interview met Mirjam Smeels over creatieve en ambachtelijke bedrijvigheid.

23 juli

AT5, Kort Amsterdams Vrijwilligers ´Chassé is oké´. Vrijwilligers staan op de Admiralengracht met een partytent, ter activering van de bewoners (herhaling uit de winter).

VoInfo (ROC van Amsterdam), Het Sieraad (hele pagina). Kop: 'Moderne onderwijsconcepten op een monumentale locatie'.

Het Parool, Veiligheid (bericht). Overval op tabakswinkel Admiraal de Ruijterweg.

26 juli

Telegraaf, Afval (twee kolommen). Kop: 'Geuzenveld en Baarsjes het smerigst'. De Baarsjes krijgt, volgens eigen onderzoek (Zwerfvuilmeting) , een 6,2.

Echo, p5 (twee kolommen) Kop: ‘Sport in de Postjesbuurt’. Sportieve kinderen uit de Postjesbuurt kunnen sinds vorige week donderdag 12 weken lang op elke donderdagavond sporten in het Rembrandtpark. Op initiatief van drie meisjes, die in de raadsvergadering aangaven dat er weinig voor hen op sportief gebied te doen was, kunnen kinderen nu in vier blokken van elk drie avonden voetballen, volleyballen, atletiek en basketballen in het Rembrandtpark. Sportbuurtwerk van De Baarsjes zijn elke avond aanwezig om toezicht te houden.

Echo, p5 (foto over 3 kolommen) Foto-onderschrift: ‘Feest op het Corantijnplein’. Twee regels over het feest op het Corantijnplein met foto van vissende kinderen.

Echo, p5 (één kolom) Kop: ‘Survival’. Aankondiging activiteit van Sportbuurtwerk op donderdag 27 juli in sportpark de Eendracht.

Echo, p5 (één kolom) Kop: ‘Kinderfeest’. Aankondiging van (water)activiteit van Sportbuurtwerk op zaterdag 5 augustus op het Mercatorplein.

Echo, p5 (één kolom) Kop: ‘De Baarsjesdag’. Aankondiging van de derde De Baarsjesdag op zaterdag 16 september (thema: Ontdek je talent) en oproep aan vrijwilligersorganisaties om zich op te geven. Vermelding dat voor Baarsjes-talenten zonder werk of stage Vacature Service Amsterdam en het Ondernemershuis West acte de présence geven.

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?