vrijdag, juni 16, 2006

Overige publicaties

16 juni

Afgelopen week is het volgende in krant, tijdschrift, radio of televisie gecommuniceerd:

8 juni
Parool, p12 Groen in De Baarsjes. De Baarsjes is slecht bedeeld, zegt de Raad voor het Landelijk Gebied, met 2 vierkante meter per woning. Alleen Oud-West is nog slechter af. Het groenst is Geuzenveld met 150 vierkante meter per woning. Daarna volgen Zuidoost en Slotervaart. (staafdiagram)
Parool, p13 Corporaties/buurtbeheer. Kop: Eigen ruimtes moslim studenten. Ymere gaat studieruimte in de buurt bouwen en studenten vestigen in sloopwoningen. Bericht n.a.v. conferentie moslimjongeren in Felix Meritis (1 kolom)

9 juni
Parool, p18 Active stadsdeelpolitici. Kop: Stadsdelen zorgen voor alerte overheid. Alerte stadsdeelpolitici als Job van Amerongen, Ahmed Marcouch en Arco Verburg (ingezonden brief van Ria Logtenberg, 2 kolommen).
Parool, p10 Mercatorplein/Ezelsoor (bericht)

10 juni
Parool, p27 Burgerinitiatief/parkeerwacht. Kop: Baarsjes onderzoekt taak als toezichthouder. PCH reageert positief. (2 kolommen)

11 juni
AT5, nieuwsjournaal. Preventief fouilleren. Asscher krijgt de vraag hoe hij zijn standpunt aan het veranderen is en hoe dat zit met De Baarsjes, die tegen is.

12 juni
Parool, p17 Galerie Jan van Galenstraat. King of graffiti Blade exposeert in de Montana Gallery, Jan van Galenstraat 58 (5 kolommen)
Volkskrant, p2 Integratie. Kop: Allochtonen voor merendeel modern. Chapeau: Onderzoek vergelijkt normen en waarden met die van totale bevolking. Motivaction onderzocht zeshonderd Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen volgens hun mentality-model en vond 23% ´religieus famliegericht´, 19% ´behoudend arbeidsgericht´, ´21% Moderene statuszoekers´ en 18% ´statusgericht carrièremakers´.

13 juni
Parool, p4 Baarsjesdag. Kop: Gastvrije organisaties gezocht. Het Oranje Fonds nodigt buurtbewoners uit om met ondersteuning op 16 september mee te doen aan de tweede Landelijke Ontmoetingsdag, als seizoensopening. Aanmeldingsformulier op www.oranjefonds.nl/debuurt, tel 030-6598055

14 juni
Volkskrant, p1 Stedelijke Vernieuwing. Minister van VROM wil 2010-2014 2,4 miljard méér steken in SV dan 2005-2009 en verwacht van gemeenten en corporaties 36 miljard. Op basis van een onderzoeksrapport. PvdA reageert enthousiast.
Volkskrant, p1 Mentaliteit jonge Marokkanen. Volgens een vertrouwelijk onderzoeksproject van IMES wijst veertig procent van de Marokkaanse jongeren de westerse waarden en democratie af.
Echo, p1 en 5 Postjesbuurt kan sportiever. Bestuurder Godfried Lambriex neemt poolshoogte in de Postjesbuurt. Kinderen uit de buurt maken de stadsdeelwethouder duidelijk waar het in hun ogen op sportief gebied aan ontbreekt. Meer ruimte en begeleiding. Lambriex zoekt het uit. Met foto op p5.
Echo, p1 Steekpartij. Slachtoffer van steekpartij loopt zwaargewond een restaurant binnen op de hoek van de Admiralengracht en de Jan Evertsenstraat. (bericht)
Echo, p1 Natuurtuin langer open. Natuurtuin Slatuinenweg 45 blijft rond de langste dag langer openen. (bericht)
Echo, p5 en editie Slotervaart, p11 Juni Kunstmaand. Kop: De bruiden van meneer de Wit. Fotobijschrift: Wendela de Vries legt de laatste hand aan de hoogzwangere bruid (4 kolommen, inclusief foto)
Echo, p31 De Stoker 15 jaar in beweging. Aankondiging van de overzichtstentoonstelling van kunstenaars die hier de afgelopen 15 jaar werkten. Zie ook agenda.
Amsterdams Stadsblad, p3 Baarsjes wil ezelsoor Mercatorplein kwijt; p3 Stadsdeelvoorzitter deelt WK-ballen uit.

14 juni
AT5, nieuwsjournaal, horeca-controles en preventief fouilleren in De Baarsjes.

15 juni
Metro, p20 Horecacontroles. Kop: Baarsjes; horeca opnieuw gecontroleerd (foto met bijschrift, 3 kolommen)

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?